Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Tis leuk geweest
Na ruim 10 jaar als site actief te zijn geweest, is het moment nu daar om eens terug te blikken en er tijdelijk mee te stoppen. In 10 jaar is de scene veranderd van klein naar mainstream, met bijbehorende overvloed van 'artiesten'. In de jaren hebben we veel leuke dingen gedaan, zo kon je in 2002 als eerste de Opgeduveld release downloaden en hadden we uiteraard de cd daarvoor al lang in ons bezit. Ook zagen we de opkomst van Opgezwolle in 2001 en hadden we samen met HIJS ons eigen feest genaamd Splosh met de meest zieke lineup. Was een leuk feestje.



Ook hadden we in die tijd regelmatig ruzie met Lowlands die probeerden onze camera af te pakken. In 2003 kregen we van Hedon Zwolle de kans om onze eigen feesten te organiseren in de hometown Zwolle. NLhiphop party deel 1 was een feit, toffe crews zoals C-mon en Kypski (toen nog als turntablist), Da Floawaz en The Frontline traden op.



Omdat Nederlandse hiphop nog relatief klein was, vonden we het belangrijk om gewoon zoveel mogelijk underground en toffe acts neer te zetten. Op deel 2 waren Castro / Spacekees en Terilekst / Outspoken Members en Opgezwolle van de partij. Natuurlijk kon deel 3 niet uitblijven en hadden we als een van de eerste Typhoon en Jawat! on stage, in het voorprogramma van niemand minder dan Extince. De volgende delen waren bijna allemaal uitverkocht, een avond met een kwartfinale EK wedstrijd daargelaten. Op 1 feest zaten alle Hedon medewerkers treurig in een hoekje met oorbeschermers terwijl Sticks en Kubus het geluid steeds harder wilden.













Ondertussen had Casper aka Spook via de site een zolderkamer hiphopradioshow Spookradio opgezet, elke week weer een verassing of de stream doorkwam en werkte. In 2006 werd dit opgemerkt door de toen nog nieuwe radio FM zender 100% NL. Deze zender ging zich focussen op hiphop en rock en wij (Casper samen met Bram) mochten op de FM zender live ons ding doen. In dat jaar liep elk zichzelf respecterende mc of fan in een Spookradio tshirt.







Eind december 2007 stopte 100% NL met hiphop en stopte ook Spookradio.





Dit overzicht is nog maar een klein deel van onze historie, zo kwamen we op SBS6, staan we genoemd in veel cd-hoesjes, hebben we nog ruzie met het management van Extince gehad, Kees de Koning aan de telefoon gehad omdat wij zo goed met 'youtoep' waren, hebben we nog een tijd een 24x7 nlhiphop mp3 stream gehad, deden we ruim verslag van de Grote Prijs van Nederland hiphop toen andere mensen er niks in zagen. Teveel om op te noemen. Tot op de dag van vandaag hebben we ons vrij weinig aangetrokken van wat andere sites en mensen van ons vinden, daar blijven we trots op.

Voor nu is het tijd om een break te nemen en te bekijken wat we met de site willen doen. Terugkijken en zien dat het vroeger allemaal veel leuker was, kan via het foto archief. Houdoe voor nu!
Geschreven door Marco op 14-11-2011 - 21:57

Reacties
in
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved