Exclusieve Opgeduveld cd review


“Opgezwolle en Duvelduvel gooien er een unieke actie uit. 2 clicks zetten iets neer als 1 front. fakkelbrigadiers en apen united!” staat op de Duvelduvel website, en zo is het maar net. Na het voorproefje 'Pimp Rappers' is hier eindelijk de volledige cd. De Opgeduveld beats zijn van Delic en Duvel. Deze review is van de nog niet afgemixte cd, dus reken maar dat die shit nog vetter gaat worden. 5 December komt hij officieel uit.

Opgeduveld, een samenwerking tussen Opgezwolle en Duvelduvel (Rotterdam). Tegenwoordig zullen meer mensen Opgezwolle kennen dan Duvelduvel, en dat terwijl Duvelduvel al veel langer rapt. Duvel begon met rappen in 1987 en de eerste Duvelduvel cd (Rijmpappie nr. 1) kwam in 1998. Opgezwolle kent natuurlijk iedereen wel, doorgebroken bij de finale grote prijs Nederland in 2001. De nieuwe cd (Vloeistof) staat voor april 2003 in de planning. Genoeg intro, op naar de cd.

Dikke rappers, die beat... damm! Zet je stereo hard en laat die beat door je boxen pompen. 'Je waggelt op straat met baggy pants / groter dan de voortent van een caravan / als je beweegt op stage veroorzaak je feedback” “je bent geen player / geen big pun of biggie / je bent miss piggy”. Vette beat, vette flows van iedereen maakt dit direct tot een van mijn favoriete tracks van de cd. Bij Generaal krijg je direct het links-rechts-links-rechts gevoel, hoogtepunten van het nummer zijn zeker de scratches van Delic en het einde. Lekker trippen op drum n bass, helemaal in Generaal stijl. Als je Spuugdingen op de mic hebt, weet je wat ik bedoel. Delic mag wat mij betreft meer van dit soort dingen maken, ze klinken zwaar goed.

'Mama' heeft een spooky sound met een relaxte beat featuring kapper Hamid op t eind. Opgezwolle, Duvelduvel in de zone: ja! Dit nummer dope: ja! Zakelijk vind ik persoonlijk een minder nummer, de beat ligt me niet en er komt teveel het woord zakelijk in voor. Wel dope zijn de lyrics van Rico, supersnel. 'Ze gaan het krijgen' is daarintegen wel weer supergoed, “afkomstig uit Zwolle / en talentvol als Dominggus Lim-Duan / in de binnenstad is waar je Stickert vinden kan” “gegroeid als artiest / onvermoeid als artiest / ouderwets freestyles busten is nog geen moeite voor Steez”. Met 'Al heet je Ali babba' kun je die bass op je stereo weer goed testen, het is saai maar ook deze beat is weer super. “Dit is geen klussen met kijkers / maar kernkoppen op spijkers” “ik ben geen hippe vogel / maar ik breng je in die trip / je bent dubbel nep als pepsi max en dan nog zonder prik”. Vette punchlines, vette beats van Delic en Duvel, vette productie! Opgeduveld legt de lat weer hoger voor andere rappers. Ga deze cd vanaf 5 december kopen, je gaat er geen spijt van krijgen.

Duvelduvel Opgezwolle tight shit!

(voorlopige) tracklisting:

Opgeduveld - Dikke rappers
Opgeduveld - Generaal
Opgeduveld - Mama
Opgeduveld - Zakelijk
Opgeduveld - Te warm deel 1
Opgeduveld - Ze gaan 't krijgen
Opgeduveld - Al heet je Ali babba
Opgeduveld - 4x4

Rating: dope!

met dank aan Opgezwolle,Duvelduvel, D-San! en de rest.
Door: Marco | Gepubliceerd: 24 Nov 2002 | Gesloten

Reacties
in
© 1998 - 2018 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved