Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Opgezwolle wint oogst van...


Op vrijdag 25 mei vond in Atak te Enschede de finale van de Oogst van Overijssel voor RnB en Hiphop-acts plaats. Met in het prijzenpakket o.a. een regiofinaleplaats, een videoclip, studiodagen, een professionele bandfoto, een optreden, een geldprijs voor de winnende act en ook nog waardebonnen voor de beste MC's van de avond, stond er voor de deelnemende acts, naast de eeuwige roem, nogal wat op het spel.

Door middel van loting werd de speelvolgorde bepaald: het uit Wijhe afkomstige Antidote mocht de spits aftrappen. Na een rumoerig begin, mede te wijten aan het matige geluid, kreeg MC Vision de redelijk gevulde zaal stil, toen hij over zijn drugverslaving rapte. De jury kon deze inhoud duidelijk ook waarderen, aangezien hij later op de avond tot een van de twee beste MC's van de avond werd gekozen.

Atak werd al wat drukker toen 'Dion samen met Midget' als tweede met hun nederhop aantraden. MC Dion ging als een trein, kon goed uit z'n woorden komen en deed bij vlagen aan Extince en Brainpower denken. Bij MC Midget, die overigens zo'n twee meter is, ging het allemaal wat minder natuurlijk. Hij zocht ook iets te veel de donkere hoeken van het podium op. Als uitsmijter werd zangeres Nanda nog het podium op geroepen. Deze toevoeging had wel wat meer gebruikt mogen worden, Nanda presenteerde zich op het podium alsof ze er woont.

Alsof ze een bus vol supporters hadden meegenomen, daarop leek het toen vervolgens Opgezwolle (uit Zwolle dus) aantrad. Ook nederhop, maar met een beter geluid, een betere presentatie en een meer afwisselende set dan de voorgaande twee. Het publiek werd regelmatig om participatie gevraagd en had daar duidelijk wel oren naar. Vooral MC Stiez , die de hele dag al communiceerde in rapvorm, viel erg in de smaak bij de jury. Hij werd tevens verkozen tot MC van de avond.

Als laatste was het een thuiswedstrijd voor Arsis. Met een DJ die tevens als rapper vaak het woord kreeg, had het veel van een eenmansact die voor de gelegenheid nog twee MC's had uitgenodigd. Uiteraard was er wel de nodige respons van het (Twente-)publiek, maar toch kon het niveau van hun (wederom) nederhop niet tippen aan dat van Opgezwolle.

Deze mening werd gedeeld door de jury: unaniem besloten Lloyd Terborg (LTH, winnaar GP '97), Frank Austerman (MC van Where's My Brain en Headfirst) en Sherlock (Zombie Sound System) dat Opgezwolle een maatje groter was dan de rest van de deelnemers en zij als enige recht hadden op het prijzenpakket. Zij zullen Overijssel vertegenwoordigen tijdens de regiofinale van de Grote Prijs van Nederland op 29 september in De Vloer in Utrecht.

Aan Opgezwolle heeft de provincie een grote kanshebber voor deelname aan de finale van de Grote Prijs in de Melkweg in Amsterdam, later dit jaar. Het zou echter wel wat toevoegen als er volgend jaar ook daadwerkelijk RnB-acts zouden deelnemen aan de wedstrijd. Maar dit was dan ook het enige minpunt van de avond.
Geschreven door op 12-06-2001 - 14:55 | Bron: http://www.oogstvanoverijssel.nl/

Reacties
in
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved