Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Duvelduvel - Aap-o-theek


Duvelduvel dropt al een hele tijd albums in beperkte oplage in de winkels en via internet. Tot een tijd terug stonden bijna alle albums gewoon gratis te downloaden. Dit zijn echter nieuwe tijden met nieuwe dingen en met Aap-o-theek worden de zaken anders gespeeld.

Het nieuwe Duvelduvel album wordt dit keer officieel uitgebracht via Top-Notch en dus in heel Nederland te koop. Voor het eerst springen de wat grotere media dus op deze release en dat is te merken, de buzz is er en dat komt niet alleen door de album hoes die anders dan normaal is. Duvelduvel (Duvel, Supadupah aka Superpollum, Rein de Vos) heeft op internet twee kampen, de diehards die het diggen en mensen die het niks vinden. Een tussenweg lijkt er niet te zijn.

Op Aap-o-theek zijn onder andere producties van Delic te vinden en Jawat dropt ook nog wat. Ondanks producties van anderen is ook dit album weer in de typische Duvel sfeer, aparte beats en raps. Met Eigen Shit wordt de oorlog gestart, WU sound en rollende drums die de voorbereidingen starten. De strekking is duidelijk, doe je eigen shit. En wie doet zijn eigen ding? Duvel natuurlijk, track 3 Iemand Moet Het Doen op een Delic beat. Een persoonlijke favoriet, kopknikkende lekkere track met strakke flows. Spietkong is voer voor het anti Duvel kamp, niet standaard raps op een aparte beat. Het eerste deel van de cd wordt gebruikt om iedereen even op hun nummer te zetten... “beter gebruik je die monitor om te gluren naar bitches / ja, het is zieligheid ten top / je hebt voor duizenden gecopt / maar je poekoes blijven flop”. Sjongejonge jonge die track is lekker. Bij Dubbelspel komen de twee D's in actie. Duvel en Delic. Een track die te kort duurt.



Bij Met Gevoel horen we Jawat langskomen, ook uit het Duvel kamp. Ook horen we een belofte van een jaar terug langskomen, namelijk Lex Letterketter die props krijgt. Wil je weten waarover het gaat, check https://www.nlhiphop.nl/article.php?id=59 . Lawness is die rustige chill track, lekker rustig met anderhalve minuut lekkere scratches. De rest van de cd is erg gevarieerd met 'T is Leuk Geweest als uitschieter.

Tracklist:
01. Intro
02. Eigen Shit
03. Iemand Moet Het Doen
04. Spietkong
05. Sjonge De Jonge
06. Wie Is Ut
07. Dubbelspel
08. Stratenmakers
09. Lelijk
10. Alles Mag
11. BBB
12. Delftsblauw
13. Met Gevoel
14. Draai
15. Lawness
16. Luister
17. Bun Arrogant
18. Ziel (skit)
19. 'T is Leuk Geweest
20. Tingipuf

Conclusie: eindelijk een Duvelduvel album overal te koop. Niet geschikt voor hiphopheads die standaard beats willen. Strakke en erg gevarieerde producties, strakke hoes. Voel je Duvelduvel: zeker een aanrader.

Links:
Duvelduvel website
Door: Marco | Gepubliceerd: 14 Jul 2004 | Gesloten

Reacties
in
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved