Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Duvel Duvel - De Waarheid mp3 review


Duvel Duvel - De Waarheid (Duvel Duvel 2003)

"Maar gelukkig zijn er nog apen / die je wel uit kunnen braken / korte metten met je maken / zonder je met een vinger aan te raken"

Een zeventrack productie, die, zoals gewoonlijk, inclusief hoes en winamp-playlist op de website te downloaden is. Wat opvalt aan de cd zijn de ruim opgezette futuristische asfaltbeats met veel drummachinegeluiden, zoals vervormde lasers en claps die het ritme aanzwengelen. Ze worden gedragen door een collage van bliepjes, teruggespeelde samples en "gepitchbende" en "geflangerde" synths. Hierover droppen de stijlvaste mc's inventieve off-beat flows met lange zinnen, die complexer zijn dan de "tic-dac-dic-tac" dubbelrijms die je momenteel veel hoort in Nederland en niet alleen drijven op de rijmwoorden.

Ik moet wel zeggen dat ze hier en daar, bewust of niet, wat ruw gedefinieerd zijn. De teksten zijn vooral gericht naar andere mc's en hebben betrekking op het consolideren van de verworven status en het op grond van deze in twijfel trekken van de integriteit van de, door eigen toedoen, meer mediagenieke collega's zoals Brainpower. Deze krijgt er dan ook stevig van langs in de track "Leesbeesten praten niet", waarvan de titel een mix is van het gezegde "blaffende honden bijten niet" en de associatie van het neologisme "leesbeest" met het bestaande "liegbeest".

Algemeen oordeel:
Gruizige undergroundhiphop met nadruk op validiteit, waaruit de hevige irritatie van de artiesten blijkt met de manier waarop veel jongeren uit de hogere sociale middenklasse invulling geven aan hiphop. (reviewklasse: headliner)

Duvel Duvel - De Waarheid:

1. Opstandig ever
2. Drie duizend
3. Rpprs zggn nx
4. Zonnestralen
5. Leesbeesten praten niet
6. Skitilafu (pornopollies)
7. Rpprs zggn nx (rgnl_mx)

Als mp3 download op website:
http://www.duvelduvel.net/

Door: Lex Letterketter | Gepubliceerd: 20 Jun 2003 | Gesloten

Reacties
in
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved