Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Tifen - Sublimatie
De naam Tifen ging al een tijd rond het afgelopen jaar. Haar naamsbekendheid groeide gestaag, dit terwijl er nog geen echt album te beluisteren was. NLhiphop praatte al eerder met deze female mc, ook over het album. Nu, beter laat dan nooit, is hij er: Sublimatie, de primaire driften van de female mc uit utrecht op schijf. 19 november werd hij in Utrecht gepresenteerd. De cd is een overzicht van de periode 2002-2005 en behandelt onder andere onderwerpen als relatiebreuken, drugservaringen, de bio-industrie en maatschappelijke ontwikkelingen.

Het album ramt gelijk een vrachtlading buckwildende po-po-poezie je gehoor in over rauwe drums en een smooth synth zodat er de rest van de speelduur rustig gechilled kan worden. En dat kan er genoeg op deze plaat. Zelf chillt Tifen onder haar female-mc’ness in de punchline/brag’n’boast track chill d’r onder en tussen de tollende rollebollende olifanten in het roze die honderden kabouters ploppen en hoelahoepen op troebele paddestoelen. Maar de tracks waar Tifen het best uit de verf komt zijn de wat serieuzere tracks. De goeie wisselwerking tussen beat en rap op de laatste tijd (met Bobeks) en ik kan je niet meer horen maken deze twee tracks het absolute hoogtepunt van de cd. De beats, door Master Surreal, zijn allemaal degelijk geproduceerd en liggen goed in het gehoor, met als positieve uitschieters eerder genoemde tracks. Zelf (mede) produceerde Tifen ik kan je niet meer horen en troebele paddestoelen.

Tracklisting:
01. Intro
02. Po po poëzie
03. Mierenhoop
04. Chill d’r onder
05. Altijd groener
06. Paplepel
07. Zeg je zegje (intermezzo)
08. De laatste tijd
09. Ik kan je niet meer horen feat Bobeks
10. Troebele paddestoelen
11. Outro
12. Mierenhoop (mellowmix) – bonustrack

Conclusie:
Sublimatie is een lekkere cd met een aantal uitschieters naar boven. Vooral het serieuze werk van Tifen blijft hangen. Qua wordplay is ze ook niet op haar mondje gevallen dit maakt het album ook uitstekend om naar te luisteren. De beats zijn van een goed niveau. Overall dus een lekkere schijf voor je headphones.

De cd is binnenkort te bestellen op www.tifen.nl (nog niet online). Voor meer info: check de Femcee special van nlhiphop.
Door: Niels | Gepubliceerd: 14 Dec 2005 | Gesloten

Reacties
in
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved