Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Top Notch nu bij Pias


"Goed nieuws voor de continuďteit van het Nederlandse hiphop-label Top Notch met acts als VSOP en Opgezwolle. Het label heeft per 1 mei een marketing- en distributiedeal met independent PIAS. Nu is het nog onderdeel van Virgin/EMI.

Het Top Notch label begon tien jaar geleden als een uit de hand gelopen hobby van labelbaas Kees de Koning. Maar na successen met acts als Extince, Def Rhymz en The Postmen, werd het label een naam om terdege rekening mee te houden. De Koning kwam in dienst als A&R en labelmanager bij platenmaatschappij Virgin en scoorde daar met Raymtzer en Opgezwolle. Ondanks dat het debuutalbum Vloeistof van Opgezwolle met bijna 5000 stuks niet onaardig verkocht, werd het contract van Kees de Koning bij de jongste herstructurering van Virgin en moedermaatschappij EMI na vier jaar niet verlengd. Top Notch dreigde daarmee het eerste slachtoffer van de aangekondigde reorganisatie te worden.

Bij independent PIAS tekende Kees de Koning onlangs echter een distributie- en marketingdeal. De Koning heeft zin in de nieuwe samenwerking met PIAS, die op 1 mei start: “Het is een spannende tijd in de platenwereld. Je kan met een independent als partner gelukkig veel flexibeler zijn. Bij een major ben je nooit prioriteit, maar bij PIAS ben je wel een topper. Ik voel me nu veel meer baas in eigen buik.” De eerste release van Top Notch via PIAS wordt begin mei het debuutalbum Huiswerk van VSOP, en daarna staan ook releases op stapel van nieuwe acts Duvel Duvel en Kubus. In het najaar verschijnt een tweede album van Opgezwolle."

VSOP nu zeker bij Top Notch ?
Geschreven door Marco op 17-04-2004 - 12:45 | Bron: 3voor12

Reacties
in
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved