Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
OM onderzoek naar NAG [update]


Dat de groep NAG wacke gasten waren met nog slechtere teksten was al bekend. Voor de tweede keer wordt er een poging gedaan tot onderzoek van deze 'rap' groep.

"Het Centrum Informatie Documentatie Israël (CIDI) heeft het gerechtshof in Amsterdam gevraagd het Openbaar Ministerie (OM) te dwingen alsnog onderzoek te doen naar een antisemitische rapgroep. Dat heeft R. Naftaniel van het CIDI donderdag gezegd.

In juni deed het CIDI aangifte van belediging en aanzetten tot haat en geweld bij de Amsterdamse officier van justitie P. Velleman. Aanleiding zijn de antisemitische songteksten van de rapgroep NAG.

Volgens Naftaniel heeft onvoldoende capaciteit bij het OM geleid tot het afblazen van het onderzoek. 'Een van de leden van de rapgroep is met naam en adres op internet te vinden en ook zijn data van optredens van de band bekend. Het lijkt alsof je met de groep zelf bij het OM aan moet komen.'"

[UPDATE] zojuist waren ze in het programma Netwerk, waar een van de leden zijn excuses aanbood over zijn antisemitische teksten. Of dat namens de hele groep is, is onbekend.
Geschreven door Marco op 08-01-2004 - 18:08 | Bron: NU.nl

Reacties
in
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved