Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Kyteman's Hiphop Orchestra wint popprijs 2009
Kyteman heeft vanavond de popprijs 2009 in de wacht weten te slepen. Elk jaar wordt op het Noorderslag festival de prestigieuze prijs aan de belangrijkste Nederlandse act van het afgelopen jaar uitgereikt. Eerdere winnaars zijn Urban Dance Squad (1990), Osdorp Posse (1995), Postmen (1999), Ali-B (2004). Kyteman wist met zijn Hip Hop orkest vorig jaar definitief door te breken op dit zelfde Noorderslag festival. Foto's van de avond kan je hier bekijken.

Kyteman heeft bewezen dat je geheel muzikaal Nederland in een jaar kan veroveren. Waar een artiest normaal in kleine zalen begint en opklimt, speelde Kyteman's Hiphop Orchestra gelijk in alle grote zalen van Nederland, welke stuk voor stuk uitverkocht raakten.



Kyteman's Hiphop Orchestra, bestaande uit 12 muzikanten en 10 MC's brengen een live Hip Hop, Jazz, Soul belevenis op het podium zoals deze nooit eerder gepresenteerd is. Dat het allemaal heel erg snel is gegaan, blijkt wel als je beseft dat december 2008 de eerste try outs waren. In januari 2009 stonden ze op Noorderslag waar de geruchten over de try outs bewezen werden. 'Dit orkest is anders dan alles wat je kent.'

In februari kwam het album 'The Hermit Sessions' (#13 in de Album Top 100) uit, slechts drie weken later, kwam in maart de clip van 'She blew like trumpets' (#68 in de Single Top 100) uit. Vanaf dat moment was Kyteman definitief niet meer te stoppen.

Bezoekers van Pinkpop, Lowlands, Appelpop, North Sea Jazz, Noorderslag 2009, Bevrijdingsfestivals (Utrecht en Zwolle) kunnen daar allemaal van mee praten. In oktober na het succesvolle festival seizoen kwam de single van 'Sorry' uit welke de nummer 2 plek in de Single Top 100 wist te behalen.

11 december was het laatste optreden van Kyteman's Hiphop Orchestra in een uitverkochte Heineken Music Hall. Slechts enkele dagen na de start van de voorverkoop is ook dit optreden, waar ook C-mon en Kypski aanwezig zijn uitverkocht. Kyteman heeft het jaar hiermee net zo spetterend afgesloten als het begon.

De jury zegt het volgende over de winnaars 'Ze doen alles anders dan je zou verwachten. Authentiek, bron van inspiratie, eigenzinnig en zeer succesvol. Nog nooit was de jury zo snel klaar en nooit ging de prijs naar zo'n groot gezelschap. De logische winnaar van de Popprijs 2009 heet.. Kyteman's Hip Hop Orkest!'


Giel Beelen met de verse winnaar Kyteman

Kyteman, die zelf al even wist winnaar te zijn, vertelde de bandleden pas een paar uur te voren over de winst. Het orkest zou vanavond een optreden in Hamburg hebben, echter bleek dit een leugentje te zijn om het behalen van de popprijs geheim te houden tot vanavond. Zoals Kyteman zelf met een grijns op zijn gezicht zei: 'Sorry voor Hamburg!'.
Geschreven door Sven op 16-01-2010 - 23:37

Reacties
in
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved