Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
U-Niq komt eind deze maand met nieuw album
U-Niq brengt op 29 februari zijn tweede Nederlandstalige album, Het Kapitalisme, uit. De veteraan in de scene wil met dit album een completer album brengen: Rotterdam, de debuutcd, was een verzameling tracks die bij elkaar een album vormt, Het Kapitalisme is echt een geheel. De cd bevat producties van Concrete, Soulsearchin' en Reverse en gastbijdragen van o.a. Shyrock, Opgezwolle, Winne, Feis en voetballer Royston Drenthe.



ik heb erg moeten wennen aan rappen in de Nederlandse taal toen ik met Rotterdam bezig was. Het gaat nu gelukkig veel makkelijker. De veertien titels die het album vormen, spellen met hun beginletter de albumtitel uit. Dat is onzettend moeilijk om te doen. De titels zijn niet zomaar bedacht, elke track moest namelijk passen binnen het concept van het album. Het Kapitalisme is in principe een compleet boek met 14 hoofdstukken, aldus U-Niq.

Tracklisting:

01. Honderd
02. Evenwicht ft. Eddy Ra & Feis
03. Ten-Toon-Spelling
04. K.O.
05. Angst ft. Alyssa
06. Politiek ft. Opgezwolle & Shyrock
07. Identiteit
08. Tak Taki ft. Royston Drenthe
09. Aandacht
10. Loodzwaar ft. Heinek'n & Adison
11. Instinct ft. Shyrock
12. Straatkennis ft. Crimson
13. Medestander
14. Energie ft. Winne
Geschreven door Marco op 05-02-2008 - 16:17

Reacties
in
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved