Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Nieuw documentaire film festival voor jongeren
Wij Zijn 17 is de naam van een nieuw driedaags documentaire film festival voor jongeren. Op het Defensie-eiland in Woerden worden op 14, 15 en 16 juni films getoond over hiphop, graffiti en skateboarding met natuurlijk veel live muziek. Zo kan je bijvoorbeeld Kroonjuwelen (over de Amsterdamse graffitiscene), Dutch Touch (hiphopfilm met Duvel, Jay Colin en Brainpower) en Dedicated (skate film) zien. NLhiphop geeft 5x2 kaarten weg voor een dag naar keuze.


Tamere op de mic

Wij Zijn 17 duurt drie dagen, wij hebben meest boeiende films en muziek voor je op een rijtje gezet:

DONDERDAG 14 JUNI
Kroonjuwelen, hard times, good times, better times
De graffiti scene in Amsterdam is te bond voor woorden. Graffiti schrijvers en kunstenaars vertellen hun belevenissen. Van de punkperiode tot op de metro, naar de hedendaagse kunst en vormgeving, ondergrondse praktijken, nachtelijke avonturen en straatleven.


Kroonjuwelen

Blue, Karma, Tiger
Bonte animatie docu over drie graffiti artiesten: Blue, Karma en Tiger. Waarom laten zij hun pieces achter op muren, in tunnels en op treinen?

3voor12 Utrecht presents
Utrechtse en Amersfoortse hiphop onversneden voor je kiezen. Handig om die eerste party feel te krijgen nadat je de eerste films bekeken hebt. In de filmzaal maakt DJ-collectief CPW, DJ Chris & DJ Sil, een beetje sfeer, lot's of hitech soul & earthtones, van 90's till tomorrow.

VRIJDAG 15 JUNI
Dedicated
Skateboarders gaan niet altijd even soepel samen met andere weggebruikers. Dit is voor de echte fetisjist: van skateboard poëzie, vormgeving en soundtracks, tot beats van skateboardwieltjes.

Dutch Touch
Rapper Brainpower, de bewust underground opererende Rotterdamse Duvel en de nieuwe, jonge ster uit Zuid-Oost Jay Colin vertellen het verhaal van de opkomende Nederlandse Hiphop.

From Mambo to hiphop, a south Bronx story
Sleutelfiguren uit de hiphop en latino scène vertellen over de wederzijds invloed en hoe B-boy een totaal nieuw gezicht kreeg. Cubaanse ritmes en hiphop beats doen de straten trillen.

Straight outta TURKIYE
Turkije is de plaats, hiphop het onderwerp en de meest uiteenlopende mensen hebben er wat mee. Turkije en hiphop in één cocktail.

later op de avond:
ELLA BANDITA, ADEPT, AUX RAUS, LUSHUS, BLACK SUN EMPIRE

Opzwepende rock, messcherpe beats en elektronische waanzin. Muziek zonder muzikale grenzen of genrebeperkingen. Waar Infadels, Chicks On Speed, Klaxons en Soulwax ophouden, hakken o.a. Elle Bandita, Adept, Aux Raus, Lushus, Black Sun Empire door. De ondergrondse feesten in oude Oost-Berlijnse fabriekshallen voor 1 avond verplaatst naar het Woerdense Defensie-eiland.

In de filmzalen zet DJ Erik de sfeer door. Erik is in de jaren '90 Hiphop, Jazz en Funk gaan volgen als onderdeel van de skateboardscene in Nederland.

Bovenstaande is slechts een selectie uit het hele programma. Alle info vind je op www.wijzijn17.nu. Het Defensie-eiland ligt vlak naast het station van Woerden.
Geschreven door Marco op 06-06-2007 - 09:31

Reacties
in
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved