Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Salah Edin's eerste clip zondag bij BNN
Op zondag 1 april is er eindelijk een goede reden om te kijken naar het programma 'URBNN' bij BNN. Salah Edin's eerste videoclip, Het Land Van..., zal dan te zien zijn. "De duistere video schetst een beeld van Salah Edin's visie op het nieuwe Nederland en zal voor de meeste rapliefhebbers de introductie zijn tot Salah's debuutalbum ‘Nederlands Grootste Nachtmerrie".

In tegenstelling tot het gelijknamige nummer van Lange Frans en Baas B bezingt Salah niet de fleurige kanten van het mooie, tolerante Nederland maar snijdt hij juist de grauwe, onbelichte zijden aan. In de videoclip komt de thematiek van tegenstellingen en confrontatie na 11 september, Pim, Ayaan en Theo tot leven in sprekende beelden.

Van de mediaheisa die heerst rondom verslaggeving over moslims en vermeende terroristen tot de overdreven paranoia die ontstaat bij de Nederlandse burger. De mentaliteit die de verschrikkelijke toestanden in de Abu Ghraib-gevangenis tot gevolg had bestaat namelijk niet alleen in Amerika.



De regie van grimmige clip was in handen van Eelko Ferwerda, cum laude afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en bedreven in motion-design (voor o.a. MTV, LLINK) en het maken van videodecors voor theaterstukken. Vorig jaar won het multitalent een Hollywood Award voor zijn korte film American Dreams. Producent Andre Freyssen is o.a. werkzaam voor CCCP.tv en net als Eelko Ferwerda een zwaargewicht dat niet had kunnen worden ingezet zonder een financiele injectie van het TAX-videoclipfonds.

De subsidie regeling is in het leven geroepen om de kwaliteit van Nederlandse videoclips een impuls te geven en om de samenwerking tussen beeldmakers en artiesten te stimuleren.

De clip zie je zondag vanaf 19:00, op Nederland 3. Het album ‘Nederland’s Grootste Nachtmerrie’ van Salah Edin komt 7 mei uit op Top Notch.
Geschreven door Marco op 29-03-2007 - 15:14

Reacties
in
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved