Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Opgezwolle maakt albumfilm
Opgezwolle presenteert 17 december in Hedon Zwolle de eerste albumfilm. De film Eigen Wereld is gebaseerd op de teksten van de gelijknamige cd. De hoofdrol is voor acteur Cees Geel. Geel speelt de rol van bejaardenverzorger Gerrit die een groeiende obsessie heeft voor drie demente patiënten. Dit drietal vormde in hun jongere jaren de band Opgezwolle waarvan de muziek van grote invloed op Gerrits jeugd is geweest.

Naast Geel spelen onder meer acteurs Christine van Stralen ( Dunya & Desi), Felix Burleson (Baantjer) en Marjan Berk (Grijpstra & De Gier) een rol. Op de soundtrack van de film staan drie nieuwe nummers: De Jug (2007 remix), Eigen Wereld (Gang-remix) en 80-plussers (exclusieve bonustrack). Bij de film hoort een serie van 3 videoclips, 1 voor elk solonummer van de cd ‘Eigen Wereld’: De Jug, Gekke Gerrit en Elektrostress. De film is ontwikkeld door communicatiebureau KesselsKramer. Spookradio sprak met Cees en Rico: Klikken om af te spelen

Eerder werd als 'vreemd voorproefje' al een site geopend, uit een zoekactie bleek al snel dat de site op naam van doctorfilm.nl stond. Ook andere viral marketing methoden werden gebruikt, waaronder het altijd populaire Youtube.



De film duurt 20 minuten en is 22 december ook op tv te zien bij de VPRO op Nederland 3. De DVD wordt online en in de betere muziekwinkels verkocht.


Gekke Gerrit clip


Elekstrostress clip
Geschreven door Marco op 14-12-2006 - 12:53

Reacties
in
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved