Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Ciph Barker dropt ZOOMINATI, the countermovement
Liefhebbers van rauwe Engelstalige hiphop kunnen weer ademhalen. Na de succesvolle release van ‘the Campaign’ is het even muisstil geweest rond SuperCharger Records, maar vanaf het begin van 2007 zullen er nieuwe SuperCharger dingen uitkomen. Ondertussen komt Ciph Barker alvast met een oorverdovend waarschuwingsschot. ‘ZOOMINATI, the countermovement’ gaat het guerilla album heten.

Een vies en rauw voorproefje op het echte werk, precies zoals men van SuperCharger gewend is. ZOOMINATI is een guerilla album omdat het geen uitgekauwde beats, voorspelbare gastoptredens of gillende dj bevat. De distributie is de straat en de boodschap is hard. Ciph Barker’s schurende vocalen slaan onveranderd revolutionaire teksten uit, maar deze muziek laat je niet alleen de straat op rennen met een vuist in de lucht.

Het grootste deel van de tracks zijn, in tegenstelling tot het officiële album, geproduceerd door producers uit heel Europa. Aza uit Hongarije, Al’ Tarba uit Frankrijk en met name BeatButcher uit Engeland zijn verantwoordelijk voor beats, maar ook GrimySuspect en Lost Sun uit Nederland.



Daarnaast neemt Ciph Barker zelf een deel van de productie voor zijn rekening en heeft ook MOD the Black Marvel een prachtig audio-landschap gecontribueerd. Het Godz Wrath productie team, waar Ciph tegenwoordig deel van uitmaakt, zal vanzelfsprekend wel geheel verantwoordelijk zijn voor het eerste echte album van mr.Barker dat volgend jaar zal verschijnen. Tot die tijd is ZOOMINATI een cd waar je niet omheen kan als liefhebber van rauwe, grimmige hiphop.

Terwijl Ciph Barker zijn handen vol had aan ZOOMINATI, heeft Godz Wrath niet stil gezeten. Het productieteam van SuperCharger had, zoals eerder vermeld, een grote bijdrage aan het aankomende album van Hell Razah (the Renaissance Child) en aan de volgend jaar te verschijnen comeback van Killah Priest (the Offering). Voor deze albums werkte Godz Wrath met onder andere Immortal Technique en Ras Kass. Daarnaast werd Hood Lullaby, een van de Godz Wrath tracks van Black Market Militia, gebruikt voor de populaire game, Saints Row.

Uiteraard is inmiddels het album van MOD the Black Marvel af. De eerste single zal aan het begin van 2007 uitkomen, vergezeld door twee videoclips.

ZOOMINATI is vanaf begin december verkrijgbaar op straat en in goedgekeurde platenzaken. 9 December staat Ciph is er een kleine release party van ZOOMINATI in de LatenStaan in Zoetermeer. De entree daarvoor is €7,- maar dan krijg je ook meteen de cd erbij.

Meer informatie over ZOOMINATI, Ciph Barker en Godz Wrath is te vinden op de website van SuperCharger, www.superchargerrecords.com of op de volgende MySpace adressen:

/www.myspace.com/ciphbarker
/www.myspace.com/zoominati
www.myspace.com/godzwrath
/www.myspace.com/modbm
Geschreven door Marco op 30-11-2006 - 15:27

Reacties
in
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved