Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Halve finalisten Grote Prijs van Nederland bekend
Vandaag zijn de halve finalisten van de Grolsch Grote Prijs van Nederland (categorie hiphop en r&b) bekend gemaakt. De twaalf namen, in willekeurige volgorde, zijn: Excellent, Blaxtar, Hux B en Diggy Dex, Grootmeester Jan, Perry Mystique, GMB, Nuclear Family, Shock-E, Biggaman, Cartes, Imelda en Jeruma. NLhiphop zal natuurlijk weer aanwezig zijn op de finale in december met uitgebreide live reportages en interviews.

De halve finales vinden in september door het land plaats en wel op:

09 september - Paard van Troje - Den Haag
16 september - De Helling - Utrecht
29 september - Hedon - Zwolle

De vierde datum moet nog bekend worden gemaakt. Al deze artiesten strijden natuurlijk voor de winst in de finale om mensen als Jawat, Typhoon en Raymzter op te volgen. De geschiedenis heeft echter bewezen dat een tweede plaats ook vaak helpt bij het doorbreken van een artiest. Namen zoals Opgezwolle, Ali B en Lange Fraas en Baas B hebben meegedaan maar niet gewonnen.

Per categorie worden de twaalf halve finalisten opgesplitst in twee groepen van zes. Deze deelnemers strijden tegen elkaar in de eerste ronde van de halve finales. Per categorie gaan er twee deelnemers direct door naar de finale; zes deelnemers gaan door naar de tweede ronde. Uit deze zes overgebleven halve finalisten kiest de jury drie finalisten, waarna het totaal op vijf per categorie komt. De zesde en laatste finalist wordt gekozen door het publiek. Dit is uniek in de ruim twintigjarige geschiedenis van de GGPNL. Onder het motto 'stem je favoriet de finale in' kan het publiek vanaf de rerste tonde stemmen op haar favoriet via de GGPNL-website (vanaf 14 augustus) en natuurlijk in de zaal.

Alledrie de finales vinden dit jaar op één dag plaats: 9 december in Paradiso en de Melkweg, Amsterdam.
Geschreven door Marco op 02-08-2006 - 22:04

Reacties
in
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved