Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Het oude en nieuwe jaar
Het is al bijna een traditie, elk jaar geef ik even kort weer wat de hoogtepunten zijn geweest voor NLhiphop.nl. Vorig jaar even niet, maar dit jaar zeker weer wel. En ik kan zeggen dat het erg goed gaat met NLhiphop.nl. We zijn met grote dingen bezig voor 2006, maar 2005 was ook zeker een goed jaar.

2005 was het jaar dat NLhiphop begon met nlhiphop radio als een experiment, 24uur per dag NLhiphop via het web te beluisteren. Behalve de stream begon ook in 2005 spookradio via NLhiphop. Spookradio begon op de stream en is later via podcasting zeer succesvol voortgezet.

Ook was 2005 het jaar dat na lang wachten en uitstellen het nieuwe forum on-line kwam. Het begon een beetje moeizaam, maar al snel waren de belangrijkste items opgelost en draait het forum ondertussen alweer een halfjaar zonder problemen. Nog geen maand geleden braken we op het forum de 250.000 berichten grens. Nu (slechts 25 dagen later) hebben we bijna 270.000 berichten.

2005 het jaar van groei
2005 was ook een jaar van groei, gelukkig kwam er voor de frontpage extra ondersteuning van Bram en Carlijn. Beide zijn een waardevolle aanvulling op de crew. Helaas kwamen er niet alleen mensen bij. Ronald (Huussuh) en Niels (noedels) hebben november besloten te willen stoppen met NLhiphop. Beide willen wij bedanken voor alle tijd die zij in NLhiphop hebben gestoken.

Zoals ik zei was 2005 het jaar van de groei voor NLhiphop. Maand na maand waren wij zelf weer verbaast van de bezoekcijfers. In totaal is 2005 goed geweest voor 750.000 unieke bezoekers die samen 1.500.000 bezoeken aflegden. Die anderhalf miljoen bezoeken warengoed voor 25.000.000 weergegeven pagina's en 75.000.000 hits. Er is een kleine 1,5 terabyte aan dataverkeer doorheen gegaan, exclusief de NLhiphop radiostream.

De frontpage
De frontpage is in 2005 goed geweest voor 255 nieuws artikelen, 63 artikelen als reviews, columns, interviews en specials, 1753 foto's en 29 prijsvragen. Er werden op de frontpage 2165 reacties geplaatst op deze artikelen.

Het forum
Het forum is waarschijnlijk het onderdeel waar de groei het grootst is geweest. Op het moment van schrijven zijn er in 2005 170.108 reacties geplaatst, en 5916 topic's bij gekomen. Dit betekend dat het aantal nieuw aangemaakte topic's bijna is verdubbeld, terwijl het aantal geposte berichten is verdrievoudigd. Tevens zijn er in 2005 2575 nieuwe leden bij gekomen.

Highlights van 2005
- NLhiphop in het shownieuws van SBS6.
- NLhiphop lanceert 24uur stream.
- NLhiphop brengt elke week / twee weken spookradio live en later via podcast.
- Alle voorgaande records worden elke maand meerdere keren gebroken, er lijk geen eind te komen aan de groei.
- Verhuizing naar nieuwere en snellere server, waardoor NLhiphop nog meer kan aanbieden.

En dan vergeet ik waarschijnlijk nog wel wat dingen. Wat 2006 allemaal gaat brengen zal ik niet over beginnen. Het is allemaal groots. Wat ik wel durf te zeggen is dat 2006 het jaar van de nieuwe frontpage gaat worden. Uiteraard kan je veel van het zelfde als voorgaande jaren verwachten, dat zijn de dingen die we blijven doen. Maar er komt meerrrrrrrrrrrrrr.

Ik wil bedanken....
Cliché of niet. Maar het moet gewoon echt gebeuren, want het gebeurd te weinig. Ik wil iedereen bedanken die actief mee werkt of heeft gewerkt aan NLhiphop. Of het nou op het forum was, op de frontpage, of voor losse dingen, zonder deze mensen zou NLhiphop er niet wezen. Niet te vergeten de zalen, platenmaatschappijen, artiesten, boekingsbureaus etc. waar we het afgelopen jaar (jaren) mee hebben samengewerkt. En uiteraard big up naar alle bezoekers. En naar alle andere sites die hun ding doen om hiphop in Nederland te promoten.

Grote dank gaat naar Datarack voor de hosting, zonder Datarack zouden we niet on-line zijn.

Tot zover mijn persoonlijke eindejaars stukje. Doe voorzichtig met het vuurwerk en tot volgend jaar!
Geschreven door Sven op 31-12-2005 - 01:40

Reacties
in
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved