Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Grote Prijs van Nederland info


Dit jaar is de eerste keer dat de Grolsch Grote Prijs van Nederland een andere opzet heeft. Je hebt de info over de aankomende halve finales al kunnen lezen. Er is nu meer info bekend over de nieuwe opzet, een totale verandering van voorgaande jaren.

Binnen de GGPNL wordt gestreden in 3 categorieën, Pop/Rock, Hiphop/RnB en Singer/Songwriter. Per categorie strijden 12 halve finalisten om de finaleplaatsen. Op elke halve finale nemen 6 halve finalisten het tegen elkaar op. Per categorie worden 4 halve finales gehouden, in totaal zijn er dus 12 halve finales. Per categorie gaan uiteindelijk 4 finalisten door naar de soundclashes in november, waar de jury op nog specifiekere kwaliteiten let, en uiteindelijk naar de finales in december (waarschijnlijk alleen voor de categorie pop/rock).

Twee ronden, twee kansen
De halve finales vinden plaats tijdens de laatste 4 weekenden van oktober. Hier treden de halve finalisten, niet één, maar twee maal op. De eerste ronde vindt plaats tijdens het tweede en derde weekend, de tweede ronde tijdens het vierde en vijfde weekend. De jury krijgt zo een nóg realistischer beeld van de capaciteiten van de bands. Elke halve finale in de eerste ronde levert een dagwinnaar op. Deze winnaar zal zichzelf in de tweede ronde weer moeten bewijzen. Bands die minder succes hadden tijdens de eerste ronde krijgen op deze manier een kans zich nogmaals aan de jury te presenteren.

Op maandag 31 oktober worden de vier finalisten bekend gemaakt. Dit zijn dus niet automatisch de dagwinnaars van de halve finales maar de halve finalisten die op alle momenten het beste hebben gescoord.

Score
Op www.grolschgroteprijs.nl wordt tijdens de halve finales een scorelijst bijgehouden. Hier is direct zichtbaar hoe de bands ten opzichte van elkaar scoren, wie de koploper is en wie er in de tweede ronde harder aan zal moeten trekken.

Dus samengevat: twee rondes op twee verschillende lokaties waarvan de winnaars op 31 oktober bekend wordt gemaakt. Deze zullen dan naar de finale in december gaan.
Geschreven door Marco op 16-09-2005 - 13:57

Reacties
in
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved