Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Dudes of Hazard - Photographic Fantasy review


Dudes of Hazard is een project van de Gentse producer Jerboa en rapper Stino van Outspoken Members. Binnenkort komt de cd uit, maar nu is er al een voorsmaakje met deze 12”. Op de cd staan vier nummers, waarvan twee instrumentals.

Jerboa is zijn hele leven al bezig met muziek te maken. In ’97 kocht hij zijn eerste turntables. Later kwam hier nog een sampler bij en begon hij beats te maken. In 2003 werd dan het project Dudes of Hazard gestart.

Outspoken Members werd in 2001 opgericht en is bezig aan een cd. De groep heeft al vele collabo’s achter de rug, de bekendste is die met Castro en Pollux op “Van A tot Z” (Shockgolf).

De cd knalt direct uit je speakers met de titeltrack: Photographic Fantasy. De beat doet meteen je hoofd bewegen. Stino flowt zeer snel op de muziek waardoor deze track onmiddellijk de goede toon zet. Mixmonster Menno scratcht enkele dope samples tussen de teksten. Cohesive is een chille instrumentale track. Hier kan je even ademhalen na de eerste track. Bij het horen van deze track zette ik me relaxt in een zetel en liet me meevoeren op de beat. De derde track is Inverse. Het begin laat me een beetje denken aan 40 Winks. Hierop hoor je Stino terug flowen. DJ Prime van Outspoken verzorgt hier de scratches. Sudden Birth sluit het geheel af. Deze instrumentale track komt perfect als outro en laat een Zuiderse smaak achter.




Tracklist cd:

1. Photographic Fantasy
2. Cohesive
3. Inverse
4. Sudden Birth

Tracklist vinyl:

A-SIDE
1. Photographic Fantasy (main)
2. Photographic Fantasy (instrumental)
3. Photographic Fantasy (acapella)
4. Cohesive

B-SIDE
1. Inverse (main)
2. Inverse (instrumental)
3. Inverse (acapella)
4. Sudden Birth


Conclusie:
Na dit “voorproevertje” wacht ik vol ongeduld op het hoofdgerecht van deze twee chef-koks.


Links:
http://www.dudesofhazard.com
http://www.jerbmusic.com
http://www.outspokenmembers.com
Door: LRF | Gepubliceerd: 11 Apr 2004 | Gesloten

Reacties
in
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved