Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Morele Questiez - Mijn Pijn DEMO review


Wat me meteen opviel toen ik de tracklist las waren de vele collabo's. Je hoort MHD, Wim, Pita, Def P. en anderen voorbij komen op enkele tracks. Morele Questiez bestaat nog maar sinds 2002 in de huidige formatie. Wibi doet de beats en raps en DJ Blast Kid zorgt voor de scratches. Sinds kort kan Wibi overweg met beats maken, daarvoor gebruikten ze vooral Necrobeats. De zelfgemaakte beats klinken zeer dope en je herkent soms wel wat van films erin.

Vooral Requiem for a Dream en Bowling for Columbine worden op de cd gesampled. De beat van Ogenblik (Remix) is helemaal afkomstig van Requiem for a Dream en is heel goed gelukt. Die track is zowat een mix tussen een intrumental en een gerapte track, wat ik wel dope vind.

Ruim Baan begint met een van de vele wacko's uit Bowling for Columbine waarna Wim (Phillibustas) de mic opneemt en dope lines dropt. Wibi komt hier het beste, maar hij staat nogal in de schaduw van Wim en Pita (ex-ABN) die zeer dope komen. De track Reprazentin' laat me aan de oude Nest tijd denken. De beat is afkomstig van klassieke muziek en doordat MHD erbij is zou je nog bijna gaan geloven dat dit een Nest track is. De teksten van Wibi zitten goed in elkaar, maar de flow kan nog sterk verbeterd worden. Meestal hoor je dezelfde flow in elk nummer terugkomen en die gaat dan steeds op en neer. Dit valt niet echt op omdat er zoveel collabo's zijn, maar de andere MC's zijn vaak beter waardoor Wibi onderdrukt wordt en in de schaduw komt te staan.

De demo kent enkele serieuze hoogtepunten met Ruim Baan, Remember The Rain (beat uit Bowling for Columbine) en Ogenblik. Alhoewel dat de demo met een slechte mic opgenomen is had ik nooit zin om een track te skippen.

Tracklist:
01. Intro
02. Uit de mist
03. Mijn pijn ft. Cimmerian
04. Reprazentin' ft. MHD
05. Ode
06. Ruim baan ft. Wim en Pita
07. Voel mijn ogen
08. Haat ft. Cimerian en Def P
09. At gunpoint
10. Morele questiez (skit)
11. Remember the rain (Family Dialekt)
12. Ogenblik (remix) ft. Shorty
13. Requiem ft Condacum
14. De zin
15. In de ogen ft. Spoken Sorcery
16. Melkweg verlaten ft. Mirko
17. Conflict
18. Soulmate (Family Dialekt)
19. Outro
20. BONUSTRACK: calendar of ancients (Family Dialekt)

Conclusie:
Deze demo is dope door de vele collabo's en de vette beats. Als die flow van Wibi nog wat verbeterd zit hij helemaal goed. Wel aan te raden!

Bestellen:
De demo kost €6 en is te bestellen via Questiez(at)hotmail.com .

Links
http://www.freewebs.com/familydialekt
http://www.soundclick.com/familydialekt
http://www.soundclick.com/mqz

Door: LRF | Gepubliceerd: 10 Mar 2004 | Gesloten

Reacties
in
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved