Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
RedBull snowboard railbattle party review


6 maart was er in Brussel de RedBull railbattle of the Lowlands. Een railslide snowboard wedstrijd van Belgie tegen Nederland. NLHIPHOP was daarbij.

SmrildA:

Toen ik aankwam was het al behoorlijk druk. Skaters sierden de cultuur helemaal onderaan de trappen. Even alles verkenen en zien dat één drankje twee euro's kost. De warming up belooft wel, maar de riders vielen toch vaak. Op een gegeven moment stond ik zo dat ik de rail niet zag (ik zag alleen het hoofd van de riders als ze op de rail waren) en als er dan één viel zag je ineens twee voeten naar boven steken, best wel grappig. De DJ die als eerste verantwoordelijk was vor de muziek was al vollop aan het draaien (hij draaide voornamelijk electro, drum 'n bass en house), de sfeer was er.

LRF:

Door de drukte was het wel een grote ramp om te bewegen. Ik zag iemand die ik kende aan de overkant staan en kon er gewoon niet geraken doordat overal wel iemand stond. Heel weinig mensen konden wat zien. Een goede les voor de volgende keer, zorg dat het wat beter toegankelijk is! Je zag nu mensen gewoon kwaad vertrekken.



SmrildA:

David Mol leek er totaal geen zin in te hebben, maar uiteindelijk kwam hij ook toch los. Pas na een tijd komen de Nederlandse suporters binnestromen. En kleurt de menigte zich lichtjes oranje (tsja, zo zijn jullie nu eenmaal) .Zoals bij de voetbal (en ook bij andere sporten) beginnen ze met de twee volksliederen van de Lowlands en worden de riders voorgesteld met veel vraag van de presentator om aplaus.

Na deel één (ze kregen tricks opgedragen die ze met drie kansen het beste moesten volbrengen) stond NL voor, maar in het tweede stuk (een gedraaide rail) verhoogden de punten van BE. Die gedraaide rail moest blijkbaar aandacht hebben, David Mol viel er op met z'n borstkas (maar na een tijd lachtte hij alweer). Cheryl Maas was een streep ... (ijs ofzo) aan het wegwerken en de trucks van een deck werden gebruikt om het einde van de rail te waxen (degene die zijn deck had uitgeleend was daardoor de gelukkige bezitter van een tijdschrift, één exemplaar dan toch, waar ook nog een DVD bij zat). Het winnende land kreeg een punt als ze de trick het best hadden overleefd op de rail. De jury (bestaande uit Phil Lalement, Axel Pauporte, Patrick Van Der Graaff en anderen) bepaalde wie dat punt kreeg, ze hielden de landsvlag omhoog van het land dat het punt kreeg.



Na een kwartier er te zijn waren mijn tenen al bevroren, maar toen ik wat was gaan skaten (midden het tweede deel ongeveer), op het té druke pleintje helemaal beneden, ging dat weer over (tijdens deze periode hoorde ik ook dat "Smoke on the Water" van "Deep Purple" gedraaid werd. Best wel vet na een vlaag electro). Rond heel de Mont des Arts (op de Mont des Arts eigenlijk) waren ze aan het skaten, vette lokatie was het ook wel, een paradijs! Op het middelste stuk trap was het vechten om vooruit te komen (er was daar ook iemand flauw gevallen ofzoiets) en na een tijd begon het te regenen, vlak voor het Green Lizard optreden. Het koelde enorm af.

LRF:

We waren dan tot bij de derde piste gesukkeld in de hoop daar dan toch wat van te zien. Omdat het net onder ons te doen was en er nog een hek stond zagen we enkel de helft van deze piste. Wel spijtig want zo zag je ze zowat nooit neerkomen, maar de mensen die beneden stonden en die dit wel zagen, zagen dan weer de trick zelf niet! Tussendoor hoorde ik de eerste Green Lizard klanken dus ging ik daar maar even checken. Spijtig genoeg kon niemand tot vooraan het podium komen waardoor de sfeer totaal niet goed zat, wat wel spijtig was voor Green Lizard.. Dan maar teruggekeerd naar piste drie en m'n plaatsje terug opgeëist. Toen moest er nog een camerakraan bijkomen dus mocht de helft van het publiek boven gewoon even OPROTTEN. Heel onvriendelijk werden ze weggejaagd door de security en wie geluk had dat ze net niet moesten vertrekken (wij dus) moest constant opletten dat je die camera niet tegen je kop kreeg. Maar wat we konden zien was zeer dope, dus dat maakte weer wat goed.

SmrildA:

Ondanks dat het druk was , was het positieve punt was dat je een groot scherm had, maar daaronder was daar nog een monitor van met veel beter beeld, daar heb ik dus een hele tijd gestaan omdat het veel te druk was op de andere plaatsen.Ik ben ook naar het graffiti winkeltje geweest daar vlakbij, man, die kerel was aan het vloeken op Green Lizard hun muziek (niet tegen hen persoonlijk hoor, alleen maar tegen zijn klanten), vet winkeltje trouwens; ze hebben er veel Monties en Beltons, T-shirts, een breed gamma van tagstiften én CD's / cassetes / VHS's / DVD's! De eigenaar kan ook een beetje Nederlands (niet perfect maar hij doet echt zijn best, maar misschien was dat ook omdat ik probeerde Frans te praten). Spijtig was wel dat ik tegen 17:45 weg moest, ik heb Malfrats dus niet kunnen zien.



LRF:

Eindelijk was het tijd voor Starflam, als slim Belgje trok ik m'n les uit het vorige en ging al een half uur vroeger naar het podium om toch nog iets te kunnen zien van hen. Nu hadden ze wel wat plaats vrijgemaakt voor het podium dus kon ik daar ook plaats nemen. Met een rookmachine op maximum begon het optreden. Dit maakte toch veel van deze dag goed met een groep die eindelijk wat warmte kan brengen op de koude Kunstberg. Het hoogtepunt was toch wel La Sonora waarbij Balo in het podium sprong en verder rapte! Het hele optreden was een goede mix van nummers van de drie cd's. De oudere nummers zoals Ce Plat Pays, La Sonora en El Diablo kregen heel het publiek mee, de nieuwere toch wat minder. Spijtig genoeg mocht Starflam maar een half uurtje optreden en konden ze, ondanks dat het publiek zich door heel Brussel liet horen, niet terugkomen voor nog een extra nummer..


En oja de einduitslag: 10-7 voor NL. Het was nipt hoor.. Maar volgende keer winnen de Belgjes wel! Hopelijk houdt de organisatie dan wat meer rekening met het publiek en niet alleen met de pers..

De video's
Ce Plat Pays
Vauriens
La Sonora
Door: SmrildA en LRF | Gepubliceerd: 07 Mar 2004 | Gesloten

Reacties
in
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved