026 hiphop Arnhem party review


7 februari was er weer een 026 hiphop party in Arnhem. Ook dit keer weer in de Willemeen waar ik vroeger goede concerten heb meegemaakt maar de laatste jaren was het toch minder aantrekkelijk. Helemaal vanuit het Verre Oosten naar Arnhem geracet om daar een volledig vol Willemeen te zien. De zaal was echt packed en daarom was het ook snel heel erg warm. De lineup van de avond bestond uit Kingstreet Klik / Opgezwolle en een lading battles. Voor het eerste optreden was er nog ruimte voor wat breakdancers, de kring waar ze hun ding konden doen was echter klein zodat veel mensen er niet veel van hebben meegekregen. Lekkere moves kregen de handen van het publiek op elkaar.

Als eerste optreden van de avond was het de beurt aan Kingstreet Klik. Ik had ze al eens gezien tijdens de Vet Verse Flows cd presentatie en net zoals toen konden me ze niet boeien. De beats waren goed maar het sloeg niet echt aan bij het publiek. Al met al een aardig voorprogramma maar niet spectaculair.

Na Kingstreek Klik bleek hoeveel mensen speciaal voor Opgezwolle kwamen, vooraan werd het direct druk en om de tijd te doden begonnen wat mensen freestyles te droppen. Achteraf las ik dat Delic minuut voor opgaan nog even lekker heeft lopen kotsen, gelukkig was er verder niks van te merken want Opgezwolle rockte de tent. Een jaar geleden zeiden mensen dat Opgezwolle dope was maar hun live presentatie niet super, tegenwoordig is dat heel anders. Het is duidelijk dat door het vele optreden ze veel podiumervaring hebben. Alle bekende tracks kwamen langs en natuurlijk weer de verplichte lading freestyles over Klap en Raymzter beats.

Het was verassend om te zien dat er zoveel mensen na de optredens bleven voor de verschillende battles. De beatbox battle was heel koel en de finale was een spannende strijd met heel hoog nivo, zeker weten dope! De mc battles waren daarintegen bedroevend slecht. Ik heb zowiezo geen hoge dunk van alle mc battles die overal verschijnen omdat het nivo in nederland dramatisch laag is, uitzonderingen zijn er maar niet veel (bijvoorbeeld Klopdokter, Raymzter, Tim, Lange Frans, Negativ, Presto etc etc). Als de finale van SPITT al slecht is, kan je moeilijk denken dat op een lokale mc battle veel te vinden is.

Een gezellige avond. De mc battles zijn, ondanks de vraag aan mc's om niet zo wack te zijn, te slecht.

Door: Marco | Gepubliceerd: 13 Feb 2004 | Gesloten

Reacties
Gepost doorAngel-eyez - dinsdag 17-02-2004 @ 13:07
het was een super feestje!
Gepost doorSBU - dinsdag 17-02-2004 @ 13:59
en dat in twee keer
in
© 1998 - 2018 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved