Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Onderhonden - Afblaffers release-party review


24-01-2004

Eindelijk was het weer zo ver, zes jaar na Subwoefers zouden de Onderhonden weer van zich laten horen. Nouja.. 'DE Onderhonden'? Geen Loco meer, geen Remon meer, geen Warlock meer.. De nieuwe Onderhonden formatie ziet er nu zo uit: Def P, Casto, Das, Oscar X en Quinte.

In Amsterdam aangekomen, auto in de garage gegooit en op naar de Melkweg. Er stond al een behoorlijke rij om de kaartjes op te halen maar het grootste deel bleek voor de oude zaal te staan wachten. Kaartjes gehaald en effe een caffeetje ingedoken want de zaal zou pas om 21.30 open gaan. Afein, 21.30 bij de Melkweg weer een grote rij en deze ging toch wat minder snel dan eerst. Uurtje of 22.00 waren we binnen, kaartje ingeruild voor cd en jassen weggebracht. Daan was al vollop plaatjes aan het draaien in de bomvolle zaal. Toen was het wachten op het voorprogramma, bestaande uit de Osdorp Posse.





Om 22.30 doofden de lichten en kickte de OP af. Niet het oude vertrouwde Adrenaline-intro maar weer eens wat nieuws voor de verandering. De OP had er zin in, en gooide de beuk er een half uur lang flink in. Gelijk vanaf het begin ontstond er een redelijk grote pit en er werd gelijk gestagedived. Er kwamen nummers voorbij als Bietbijters en ouwe koekhappers en Zo Smpel en er werd afgesloten met Geen slaap tot Osdorp. Volgens mij was dit niet helemaal de bedoeling geweest want Def P had het over ‘een nummer van Osdorp Stijl’ en vervolgens werd er spontaan Geen Slaap gespeeld. Beetje vaag maarja. De OP verdween, de eerste gewonden werden weggedragen en Daan zette weer wat plaatjes op.

Om 23.30 kwamen ze daar toch eindelijk: de Onderhonden. Het intro bestond uit veel bekende samples en beats van Subwoefers. Vervolgens kwamen de mannen zelf het podium op. Casto had een gare tijgerjas aan waar hij zich kennelijk wel mee vermaakte. Samen met Daan stond een nieuw Onderhonden-lid achter de draaitafel: Money P. Ook nu ontstond er gelijk een pit en stagedivers bleven komen. Opmerkelijk was een mafkees die tot twee keer toe met een salto van de stage sprong en niet werd opgevangen.. Au! Het werd ook glad en de eerste lagen alweer op de grond. Na een nummertje of twee legde Def P even uit dat er voor het Klokhuis werd gefilmt en dat iemand van Klokhuis een stukje ging rappen. Zo slecht klonk het nog niet. Er kwamen veel ouwe bekende Onderhonden tracks langs zoals Gekte van de Wetenschap, Culinaar en Onderhonden van de Grond. Vooral bij Onderhonden van de Grond brak de pleuris echt uit vooraan. De nieuwe tracks zoals zoals Nieuwe Onderhonden, Wack en Waardeloos en Confuus sloegen wel goed aan. Ik vond het allemaal goed klinken maarja live is alles altijd anders dan op cd dus of de nieuwe Onderhonden wat is, moet je zelf checken.



Leuk detail: tijdens het nummer Grote Boodschap, een langzaam en tragisch nummer, werden de aanstekers uit de zak gehaald. Wel grappig om dat effe tussendoor te doen. Er werd ook flink gefreestyled en Casto voerde het publiek nog wat bier. De Onderhonden zelf hadden er om 00.45 al genoeg van maar omdat het publiek enthousiast was kwamen ze tot drie keer toe terug om nog wat nummers te kicken en Casto sloot af met Iedereen die Weet.

Toen de mannen verdwenen waren werd het uiteraard dringen voor de bar en iedereen ging rustig ff zitten zuipen en/of blowen. We zijn nog effe tot een uur of half twee blijven chillen en vervolgens rustig naar de garage gelopen.. lekker een uurtje stinken in de auto.
Door: mip | Gepubliceerd: 25 Jan 2004 | Gesloten

Reacties
in
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved