Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Starflam - Donne-Moi De l’Amour cd review


Na “Starflam” en “Survivant” komt deze Luikse groep terug met hun derde album: “Donne-Moi De l’Amour”, oftewel: geef mij liefde. Ze hebben ondertussen de top bereikt, zijn in heel België bekend en in Frankrijk begint hun bekendheid ook op gang te komen.

Tijd dus om Nederland kennis te laten maken met STARFLAM!






Deze groep denkt lang na over hun cd’s: over Donne-Moi De l’Amour hebben ze meer dan een jaar gedaan. Maar het resultaat mag er zijn: een cd met 18 juweeltjes met als centraal onderwerp: de liefde! Zonder melig te worden brengt deze plaat de boodschap van liefde over: als je geen liefde krijgt kan je geen liefde geven, en dan krijg je agressie en eenzaamheid. Om maar ff de boodschap van de cd duidelijk te maken.


Vanaf de intro tot de ghosttrack word je gebombardeerd met dope beats die een hoogtepunt kennen op de nummers “Dans l’Empressement” (in de drukte) part 1 en part 2 die eigenlijk één nummer vormen dat plots van beat veranderd. De tracks gaan van rustig zoals op “Sueur d’Alcool” (zweet van alcohol) tot de snelle partybeat van “1-2, One - Two”. Starflam heeft deze keer weer vele gasten waaronder Le Rat Luciano van de Franse groep Fonky Family (www.fonkyfamily.com) die dope komt op het nummer Marseille-Liege. Op de titeltrack zetten de MC’s hun hart open voor sentimentele track vol gevoel, maar die niet wack wordt zoals het bij anderen vaak het geval is.


Wat je zeker moet checken is het boekje: als je het openvouwt krijg je een grote piece te zien die alleen al de moeite waard is om deze cd te kopen.


Conclusie:
Starflam komt weer helemaal anders uit de hoek en gaat weer een stapje dichter bij de perfectie. Net zoals hun vorige platen: een aanrader!

Tracklist:
1. Intro
2. Ils Ne Savent Pas(Reggie)
3. Parade
4. Situe(Christa)
5. Dans L'empressement (Part 1)
6. Dans L'empressement (Part 2)
7. Donne-Moi De L'amour
8. En Alerte(Buckshot)
9. Sueur D'alcool
10. Retour à L'adolescence
11. Antistatique
12. Vauriens
13. A Côté De L'essentiel (Le Temps Qui Passe)
14. L'envers Du Décor(Christa)
15. Marseille-Liège(Le Rat Luciano)
16. Monsieur Orange
17. Dans La Spirale(Arsenik)
18. 1-2 One-Two(Sly-O;Prophecy;Mooal;Tita;Nader)

meer info: www.starflam.com waar je onder “Starflam Corner” de clips kunt bekijken en enkele tracks kunt beluisteren.
Door: LRF | Gepubliceerd: 03 Jan 2004 | Gesloten

Reacties
in
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved