De Gastenlijst cd review
De Gastenlijst is een initiatief van het Earportlabel, uitgevoerd door producers O.D. en Blix. Tevens heeft Lange Frans van D-men hier ook nog mee te maken. "Het idee was om een graadmeter te houden in hiphoppend nederland", of dit gelukt is zullen we zien. Op de achterkant van de cd vinden we een uitleg wat battlen is, een teken dat deze cd meer publiek wil aantrekken dan de standaard hiphopliefhebbers.

De gastenlijst begint met een wat duf intro van een paar seconden, waarna direct de tweede track wordt ingezet. Zo! is aardige track waar Negativ de betere rijms dropt. Catchy refrein.

De derde track 'De chickiesflesser' komt chaotisch over door de raps van Yes-R die vaak zichzelf voorbij probeert te rappen, te snel dus. Niks vernieuwends met een standaard refrein, een nummer dat live denk ik veel beter over zou komen. Aries rapt in het engels en klinkt goed, zijn backup heeft een rauwe stem en valt direct op. Cause you aint on the motherfuckin guestlist ... dope track. Ali B met Leven van de straat is al een tijdje te horen op The Box, ik dig deze track wel. Hoewel de hardcore raps natuurlijk niet echt geloofwaardig overkomen, we leven tenslotte nog altijd in Nederland, is dit zeker een goede track. Ook heeft Ali B een bepaald charisma, wat natuurlijk ook belangrijk is. Na een vet nummer van Negativ komen we op een mindere track. LPC rapt simpel op een erg simpele beat. Net als je denkt dat het niet slechter kan komt het refrein..tranen met tuiten, huilen met de pet op. Sorry LPC, terug naar de rapschool.

Nummer 9 is een collabo van Negativ, Baas B, Lange Frans en Ali B. 4 Specialisten klinkt lekker en heeft op het eind een chill gedeelte met goede scratches. Empress heeft een aparte rapstijl, wat opzich wel opvalt op de cd. Het refrein is helaas wel een slap r&b aftreksel wat in mijn opzicht totaal misplaatst is. Deze dame heeft een lekkere stijl, nu nog een betere afwerking van tracks. Bij nummer 12 horen we Maestro Mikel. Ik heb zelf nog erg weinig van hem gehoord, maar wat ik op deze cd hoor is ok. Op track 13 is LPC weer aan de beurt, hoewel het muzikaal beter is blijft het makkelijk. Snel dus naar de 3e Kamer aka Bluf Technici aka nog veel meer dingen. Over oldschool verwijzingen gesproken... odie3, wie kent ze nog? 3e kamer, een gevestigde naam en dat is direct te horen aan de track. Een sample van Spacekees en dope scratches maken een dope track. Lange Frans sluit de cd af met Spreek. Snelle rijms op een rustig beatje. Lekker einde.

Tracklist:

01. Intro
02. Zo! (Negativ, Yes-R en Blix)
03. De chickiesflesser (Yes-R)
04. The ill sequel (Aries)
05. Leven van de straat (Ali B)
06. Wat wil je doen dan? (Negativ)
07. Jij gaat niet ... (LPC)
08. Skitta
09. 4 Specialisten (Negativ, Baas B, Lange Frans en Ali B)
10. Exuse me (Shock E)
11. De ketting is los (Empress)
12. Laamaarlekker (Meastro Mikel)
13. Rijmwoorden (LPC)
14. Ongelooflijk (3e Kamer)
15. Gastenlijst is wack
16. Spreek (Lange Frans)

50min30

Conclusie: een gemiddelde verzamel cd met wat hoogte en dieptepunten. Het doel van de cd is wat vaag, het promoot niet echt veel nieuwe artiesten en er doen teveel bekende namen mee. Ik weet niet of dit een graadmeter is omdat de nederlandse hiphop scene toch wel wat breder is dan dit straatje. Toch de moeite waard omdat er goede tracks op staan.

Meer info: http://www.degastenlijst.nl/
Door: Marco | Gepubliceerd: 16 Nov 2003 | Gesloten

Reacties
Gepost doorSmrildA - zondag 16-11-2003 @ 16:45
Klinkt dope. Is die ook in Belgiƫ te koop?

SmrildA*
Gepost doordap - zondag 16-11-2003 @ 17:26
"Nu verkrijgbaar bij onder andere de Fame en de FreeRecordShop"

kweenie of jullie freerecordshop hebben daar?
Gepost doorLRF - zondag 16-11-2003 @ 21:04
ja die is hier, maar in NL is vloeistof bij de FRS te koop toch? hier krijg ik nog steeds: "seg manneke gade nu is stoppe me uwe vloeistof da hebbe wij ni!" Na dus ongeveer 3 maanden zagen
Gepost doorSmrildA - zaterdag 22-11-2003 @ 13:40
Heben jullie de Castro nieuwsbrief? :d
Gepost doorteigetje - dinsdag 25-11-2003 @ 07:57
Probeer MusicMania (http://www.musicmaniarecords.com/), bestellen o.a. bij Bertus (groothandel in NL), dus als ze m niet op voorraad hebben is ie zeker te bestellen..
Gepost doorHiphopfreak - zaterdag 28-01-2006 @ 15:23
Deze man weet echt niks van Hiphop, Die LPc tracks zijn dope, gekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
Gepost doordap - zaterdag 28-01-2006 @ 15:52
als ze 2 jaar later nog steeds wack zijn.... doh
Gepost doorarthur1 - donderdag 08-11-2007 @ 22:22
en 2 jaar later nogsteeds
in
© 1998 - 2018 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved