Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Straathonden cd review


In april was er in Antwerpen De MC Freestyle Battle. Op zich wel een koel idee, maar het het liep fout doordat er gebattled mocht worden in het Nederlands, Frans en Engels. Gevolg: niemand verstond elkaar en Scale (die toch heel wat skills heeft) werd al na de eerste ronde naar huis gestuurd. Eén iemand verzette zich en diste de jury met een vette freestyle: El Loco Lukeman van De Straathonden.

Tot dat moment had ik nog weinig van hen gehoord, maar een maand later zag hen in hun hometown Lier een optreden doen op Made2Skate (www.made2skate.be). Ze gaven zich voluit en brachten een super optreden. Toen wist ik maar één ding: ik moet die cd hebben! Wel een probleempje: ze hadden enkel twee demo’s uit… maar die kan ik nu reviewen.



In ’96 begonnen ze onder de naam “KLB Clan”, maar in ’99 kreeg de groep haar huidige naam: De Straathonden. De crew bestaat uit twee vaste leden: El Loco Lukeman en Chilli Beat Beer. Deze twee broers worden bij optredens versterkt met Wiedos voor de backing vocals.

De demo’s zijn echte demo’s, oftewel: slaapkamerkwaliteit. Dit geeft rauwe beats (gemaakt met een groovebox 505) met de voor Nederlanders onverstaanbare Lierse taal. Het zijn geen rustige nummers maar muziek waarop je alles kunt geven, of anders gezegd: HARDCORE. Maar ondanks de lage geluidskwaliteit zijn dit demo’s met veel ziel, en nummers die tijdens een optreden zelfs het moeilijkste publiek warm krijgt. De demo's "Het begin van 't einde" en "Haardkoorrap met ballen" tellen samen 27 tracks.

Conclusie:

We gaan nog veel van De Straathonden horen. Ze hebben een opnamestudio gevonden dus die volgende demo gaat niet alleen ziel hebben, maar ook een geluidskwaliteit die evenwaardig aan de groep is.

Meer info op de Straathonden site
Door: LRF | Gepubliceerd: 02 Oct 2003 | Gesloten

Reacties
in
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved