Delftcepticons cd review


De Delftcepticons cd is een project van De Nieuwe Amateur in Delft, het doel is om hiphop in en rond Delft op de kaart te zetten. 10 september werd de cd officieel gereleased in Speakers Delft. De cd zelf ziet er erg proffesioneel uit. Design is erg strak en in het boekje staat veel info. Duidelijk iets waar aandacht is aan besteed en nodigt uit om hem te checken.

Op de site van van X-PRO (Positive Rhyme Organisation) lezen we: "X-PRO is een programma van de Nieuwe Amateur om Delftse r&b zichtbaar te maken". In het begin lijkt de cd inderdaad een r&b achtig iets te worden maar bij de derde track van Vas! feat. $pliff en Kisa wordt het gelukkig iets meer hiphop. De rijms zijn over het algemeen erg simpel met wat makkelijke deuntjes. Niet iets dat mij aantrekt in een hiphop cd. Je hebt niet het gevoel om je hoofd te knikken en hoe langer de track doorgaat des te groter wordt de neiging om maar te skippen. Bij Longplayers komt eindelijk het hiphop gevoel naar boven, lekkere track met scratches en spacey geluidjes. Het wat makkelijke gitaartje vergetend is dit een van de betere tracks op de cd. De track Noize zijn dope scratches van Rockid, iemand die zich verder niet hoeft te bewijzen. Maximus Prime en Royal komen dope. Aparte stijl waar je aan moet wennen, laidback flows.2Flex rapt in het engels zonder dat ze het engels nou echt machtig zijn, een gemiste kans. Een typisch nederlands accent is er steeds te horen en dat is toch jammer. Miss Double Dee d'r track heeft wat weg van tracks van Lisa "Left Eye" Lopez. Het speelse, blockparty-in-da-hood gevoel. Nummer 13 is van H.I.D.O. en is toch een van de mindere nummers van de cd. De raps missen elke vorm van rijmschema's en beginnen na een minuut saai te worden. Pas bij nummer 16, van Lastpak, wordt het weer leuk. De track luistert lekker weg en zit grappig in mekaar. Aan alles is te horen dat hier duidelijk meer tijd in heeft gezeten. Er staan 19 tracks op de cd en iedereen zal een andere voorkeur hebben omdat de tracks erg gevarieerd zijn.

Conclusie: een goed initiatief om beginnende artiesten in de spotlight te zetten. Over het algemeen middelmatige hiphop en r&b met wat uitschieters over vaak simpele beats. Muzikaal had de cd had wel wat meer dynamischer met geluid mogen zijn.

Elke artiest was ooit een beginner, dit soort cd's zijn nodig voor artiesten om zich verder te ontwikkelen. We zullen dan ook zien wat we van deze artiesten in de toekomst zullen horen.

Een tip voor X-PRO: maak duidelijker om wat voor een cd het gaat. Op de site staat r&b, in het bericht bij de cd hiphop-verzamel cd.

Tracklist:

01. Nicotine - Recognition
02. Rajan & Felix - Celebration
03. Vas! Ft. Spliff & KISA - Praatjesmakerzz
04. Undagroundaz - Make U mine
05. Longplayers - Play the game
06. DJ Rockid & Y. Wielenga - Noize
07. Maximus Prime & Royal - Where The Caroussel Spins Thought
08. Geneius-D ft. J.O.B., Kelly, Fabian - Het leven door mijn ogen
09. 2Flex - Love& Hate
10. Miss Double Dee & Shubu - Soldier
11. Illements - Do you wanna lose?
12. Deep Valley ft. Genesis - Rechtvaardigheid
13. H.I.D.O. - Een soort van Wederkering
14. N3 & Psar - Now y'all know
15. J.O.B. - Spelen met vuur
16. Lastpak - Doe je ding
17. Genesis & M-ill & Shyflow - Don't judge 2 soon
18. Reunited Skillz - Chicken feet
19. Niksone & Psar & C7 - Uit delluf

Bonus tracks:
20. Reunited Skillz - Reality
21. DJ Rockid - Odeebeez

Meer info + verkooppunten zijn te vinden op: http://www.delftcepticons.nl

Links:
http://www.delftcepticons.nl/
http://www.x-pro.nl/
Door: Marco | Gepubliceerd: 17 Sep 2003 | Gesloten

Reacties
Gepost doorSpaceKees - maandag 29-09-2003 @ 15:50
Alles waar transformers opstaan wordt gechecked door KEES~!
in
© 1998 - 2018 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved