Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Opgezwolle - Vloeistof cd review


Uitstel na uitstel, 'we komen wanneer het af is', veel onrust, maar nu is ie er dan eindelijk: Vloeistof! Kan het tippen aan alle hoge verwachtingen die gekweekt waren door de Opgezwolle fans? Zeker, een samenvatting is dan ook: kopen die cd. Vloeistof is een dubbelcd, een speciale dubbelcd. Je krijgt twee cd's namelijk Vloeistof en Brandstof. De namen zijn niet zomaar gekozen. 'Spuugdingen op de mic' was de eerste cd, officieel een demo maar de kwaliteit was zo hoog dat iedereen hem als de eerste echte Opgezwolle cd ging zien. Een vaak gehoord punt van kritiek was dat er weinig 'stof' tot nadenken te horen was, voor al die mensen: Vloeistof. De tweede cd is een lege cd die je vanaf 15 oktober kan downloaden vanaf www.opgezwolle.nl .



Het eerste wat opvalt als je de cd opzet is geen lang intro maar direct die lekkere Opgezwolle sound. In 'Sporen' horen we de weg die Opgezwolle heeft afgelegt naar deze cd. Zwolle, 5 in t Land, Bradaz, Homegrown, Grote prijs van Nederland, Fc Zwolle, Ill_legal..het komt allemaal voorbij. Hoofdknikkende track waarbij de cd al direct goed begint. De geluidskwaliteit van Vloeistof is vele malen beter dan Spuugdingen, natuurlijk niet verwonderlijk maar eindelijk hoor je die tracks zoals ze horen te zijn. In Stop wordt er naar de jazzy stijl gegaan waar je een lekkere saxofoon de hele tijd hoort. Na Tijd Leert en Tempel (stof!) komt de track voor de hometown, het Verre Oosten! Oosterse stijl die echt te ver gaat. Na wat lauwigheid over representen horen we strakke raps en strakke scratches in Vraag & Antwoord, "wanneer droppen jullie dat ding? Die shit komt wanneer het af is".

Bij 'Dit Is' dacht ik eerst dat mijn cd oversloeg, er wordt lekker vaag met de woorden en de beat gespeelt. Bekende beat, lekkere track en een van mijn favorieten. Tjappies en Mammies is inmiddels wel bekend. Heb je die track alleen gehoord op The Box met hun mono kwaliteit uit 1980, dan zal je verbaasd zijn dat deze track vet je boxen uitblaast. Dope dus. Het midden van de cd wordt gekenmerkt door rustige tracks. Beginnend met een expirimentele instrumentale track Dip Saus met daarna een nummer voor die meiden. In Hook Up hoor je Blaxtar (Amsterdam) en Typhoon (Zwolle) langskomen, ik vind dit persoonlijk een van de mindere tracks van de cd. Niet dat de track slecht is, want ze spitten goede lyrics maar de rustige sfeer van het nummer trekt me niet.



Bij de zeven minuten durende track Rustug is het thema echt rustug, achterover hangende flows met na vier minuten de muzikale kwaliteiten van Delic. Eens te meer laat Delic zien dat hij alle stijlen muziek kan maken. “Hoor wat ik je zeg, er zit een vork in de weg...ga je links ga je rechts?”, een track over keuzes. Mensen die vloeiende stof willen zitten goed met deze cd. Een mix van party, rustige en serieuze tracks. We kunnen alleen maar afwachten wat voor een extratjes we in oktober krijgen.



Tracklist:

01. Sporen
02. Stop
03. Tijd leert
04. Tempel
05. Verre Oosten
06. Vraag & Antwoord
07. Dit is
08. Tjappies en Mammies
09. Dip Saus
10. Hook up (met Blaxtar en Typhoon)
11. Rustug
12. Vork
13. Concept of Niet
14. Beestenboel
15. Haters en Stokers

63min28

Conclusie: meer dan een lat hoger dan de rest, verplichte aanschaf. Te koop vanaf 8 september door heel Nederland.

Links:

http://www.opgezwolle.nl/ (nieuwe site binnenkort)
http://www.top-notch.nl/

Door: Marco | Gepubliceerd: 22 Aug 2003 | Gesloten

Reacties
in
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved