Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Frontline interview


Interview met Frontline in Amsterdam

Afgelopen donderdag had ik in cafe de Duivel in Amsterdam afgesproken met DJ Krylon en MC`s Rawskillz en Jay Frenzy, oftewel Frontline. Helaas moesten de laatste twee op het laatste moment weer naar huis wegens prive omstandigheden. Meteen dan maar even wat info over de MC`s: Rawskillz is 19 en rapt al minstens 5 jaar, maar sinds 2 jaar pas bij een groep. Voor Frontline nam hij wel eens wat nummers op bij Spacekees. Jay Frenzy heeft wel al bij andere groepen gerapt en is met 27 jaar de oudste van het trio. DJ Krylon is vooral bekend van z`n mixtapes en heeft al heel wat beats gemaakt voor eigen gebruik of voor anderen (waaronder Spacekees en Terilekst) en is als DJ alleen ook vaak genoeg geboekt. Jay Frenzy had ooit verkering met de zus van Rawskillz en zo kwamen ze met z`n tweeen wel eens bij Spacekees die Krylon natuurlijk ook kende.... en zo kennen de mannen elkaar al een geruime tijd.

Hoe is de samenwerking?
Omdat we elkaar al zo lang kennen zijn we gewoon vrienden naast het feit dat we samen nummers maken en optreden. Meestal komen Jay Frenzy en Rawskillz naar mij toe (Amsterdam) om wat beats en teksten te testen. Ik bemoei me alleen met de teksten wat betreft globaal onderwerp. De inhoud van de teksten en de onderlinge afstemming doen Rawskillz en Jay Frenzy. Rawskillz is de laatste tijd ook wat aan het uitproberen met beatcreaten. Maar wat ik zeg: we zijn boven alles vrienden.



Jullie zijn al 2 jaar bezig, wanneer komt er een album?
Als we een paar goede nummers hebben nemen we die op in een professionele studio die we af en toe huren. We hebben nu al ruim 20 nummers, maar we concentreren ons nu vooral op optredens. We staan nu ook met een nummer op Rhymetime 2. Binnenkort wil ik een soort van mixtape uitbrengen met exclusieve Frontline nummers. Natuurlijk weer in eigen beheer, net als m`n andere mixtapes. Voor een goed album is eigenlijk wel een goede platenmaatschappij nodig, maar die zijn nu erg voorzichtig met het uitgeven van hun centjes. Als je een album wil maken en ook een single + clip wil droppen kost dat gewoon handen vol geld. Iets wat zowel wij als platenmaatschappijen nu niet willen uitgeven.

Opgezwolle dropt binnenkort een album bij Top Notch, niets voor jullie?
We hebben meegedaan aan de Wraak van Brabant (voorronde GPVN) en daar waren we finalist. Daarnaast zit er een kennis bij 3fm die eens een nummer meenam naar de studio en zo hebben we al wat airplay gehad.
Toen zijn we benaderd door een aantal platenmaatschappijen die in principe niets met hiphop te maken hebben. Door een aantal zaken, waaronder de beperkingen van eigen creatieve inbreng, is dat niks geworden. Top Notch is natuurlijk goed voor hiphop. Opgezwolle heeft dat dan ook niet zomaar bereikt. Door veel op te treden en overal een vette indruk achter te laten werden ze in korte tijd razend bekend, terwijl ze in principe alleen nog maar een demo cd hebben. Ik kende ze zelfs voordat ik ze had gezien. Zoiets willen we ook met Frontline. Gewoon overal optreden en hopen dat genoeg mensen ons dope vinden. Voorlopig gaat dat goed. Na elk optreden komt wel iemand naar ons toe voor boekingsinfo. Zo ook jullie: 19 september staan we in Zwolle op de NLhiphop party.



Jullie springen er dan ook wel uit kwa kwaliteit en performance, optreden voor Cypress Hill in 013 was echt dope
Daarom willen we ook niet allemaal nummers op internet droppen. We vinden dat hiphop live veel beter over komt. Om naamsbekendheid te krijgen is internet ok, maar niet om te laten horen of we dope zijn of niet. Daarvoor moet je gewoon ons komen checken bij een optreden.

Jullie maken alleen Engelstalige hiphop, krijg je wel wat mee van de Nederlandstalige hiphop?
De meeste Nederlandstalige hiphop groepen kennen we wel. De hele hiphop scene in Nederland kent elkaar wel. Nederlandstalige hiphop klinkt ook wel dope, maar we checken het niet echt vaak. Ik hou me veel meer bezig met Engelstalige hiphop.

Ga je zelf nog door met mixtapes maken?
Ik ben natuurlijk nu veel tijd kwijt voor Frontline en dat wil ik ook graag doen. Maar ik ga zeker wel meer mixtapes maken, misschien doe ik gewoon een nieuwe mixtape in combinatie met die Frontline mixtape. Daarnaast DJ ik zo af en toe nog wat, zo ook op de NLhiphop party.



Nog iets heel belangrijks te melden?
Kom ons checken bij een optreden!

Bij deze bedank ik Krylon voor het interview. Rawskillz en Jay Frenzy: jullie komen in Hedon wel aan de beurt.

Ik heb verder met DJ Krylon nog gezellig zitten babbelen over hiphop en over Frontline. Genoeg info om nog een pagina vol te lullen, maar dit is genoeg voor nu. Beter ga je naar een optreden om ze live te zien!

Eerstvolgende optreden:
19 september NLhiphop party @ Hedon (Zwolle)


links:
Frontline
DJ Krylon

Hedon

Door: Geertjan | Gepubliceerd: 19 Aug 2003 | Gesloten

Reacties
in
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved