Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Stan VRTH & LP - Audiotracks review


Stan VRTH & LP - Audiotracks (Lil Room Studio 2003)

"Veel te veel mc's / en veel te weinig mics / ik weet waarvoor ik flow / en ik weet wat komt bij kijks"

Een vijf-track internetproductie met christelijke grondslag. Hoewel de nietsvermoedende luisteraar misschien overvallen kan worden door de nadrukkelijke aanwezigheid van de Heer, is de door Stan & LP gebrachte boodschap zeker niet missionair in de slechte zin van het woord. De door piano of akoestische gitaar gedragen beats zitten, met een uitzondering, uitstekend in elkaar en de veelal dichtachtige enkelvoudige (aabb) rijms worden overtuigend "on melody" gespit, waarbij ik aanteken dat de eerste coupletten het strakst klinken. De tracks zijn allen conservatief opgebouwd met een traditionele scheiding tussen coupletten en refreinen. Om de producties te verdiepen heeft men in plaats van breaks, gekozen voor additionele instrumenten, waardoor de tracks de New Age kleur krijgen die bij de spirituele doch niet moeilijk te volgen teksten past.



De eerste track "Brandend" kan men zien als het christelijke equivalent van het gebruikelijke metaforenwerk met het "woord als zwaard", "schild als beat" en de "flows als pijlen". In "Kijk op het leven" komen enkele actuele christelijke frustratiepunten met de hedendaagse maatschappij naar voren. "Psalm 151" is een rechtstreekse ode aan de Heer in rapvorm, want "zingen kan ik niet". De track "Het kruis" verhaalt de kruisiging van Jezus en "De eindtijd" als laatste gaat over de rust, zekerheid en bescherming die het geloof biedt in moeilijke tijden.

Algemeen oordeel:
aparte luisterhiphop met nadruk op boodschap, waaruit de
kerkdienstmuziek als muzikale roots van de artiesten blijkt.
(reviewklasse: midliner)

Stan VRTH & LP - Audiotracks:
1. Brandend
2. Kijk op het leven
3. Psalm 151
4. Het kruis
5. De eindtijd

Als mp3 download op website:
http://www.lilroom.da.ru/

Geschreven door Lex Letterketter

Door: Lex Letterketter | Gepubliceerd: 06 Jun 2003 | Gesloten

Reacties
in
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved