Boventoon demo cd review


Boventoon - Voorproef

Een paar weken geleden kreeg ik van Boventoon een demo cdtje toegestuurd. Ik had nog nooit van ze gehoord en de meeste lezers vast ook niet, dus daarom ook direct maar wat bio info.
Boventoon bestaat uit drie mensen:

Sluwe Voszz: mc
Dubbele D: producer en dj
Mexoi: technicus, producer, mixer en webmaster.

Boventoon komt voort uit de groep HHLB, in 1999 werd besloten om deze groep op te heffen en een andere weg in te slaan. Ze willen vooral positieve hiphop maken: "ons zul je nooit horen dissen, we hebben love voor iedereen en dan ook echt iedereen die op zijn manier en op een positieve manier met de HipHop cultuur bezig is". In mei 2002 behaalde Boventoon de finale van Noord-Hollands Glorie, waar ze niet wonnen.

De demo cd bestaat uit zes nummers, waarbij de eerste direct al een van de betere is. De beat is relaxed en de scratches zijn dope. De mc mag nog wel wat beter zijn best doen bij de timing van de rijms, zoals bij zoveel groepen hoor je dat ze nog niet zover zijn dat ze nonstop dope rijmflows kunnen neerzetten.
Je krijgt dan dat uitrek effect om nog net die beat te halen en soms een wat schreeuwerig effect. Dit is duidelijker op het tweede nummer dat mij niet ligt. Het nummer is wat te simpel. Track 4 (Onrecht) zit goed in mekaar, het nummer klinkt erg goed en is de beste op de cd. Goede teksten. Nacht Doorgehaald klinkt als een oud WhiteWolf nummer maar helaas niet zo goed. De beat is niet standaard, het nummer is rommelig en het klinkt niet echt als een compleet geheel. Het laatste nummer is wel weer ok en dat maakt dat dit cdtje toch geen onaardig geheel is. Positief zijn echt de goeie scratches die misschien iets te vaak gebruikt worden.

Conclusie: een aardig demo cdtje, hou deze gasten zeker in de gaten. De flows mogen nog strakker, de beats mogen nog wat vetter boomen maar het is zeker beter dan de gemiddelde nederhop demo die ik hoor. Ga zo door gasten en wie weet.

Tracklisting:

1. Duister Der Onbekendheid
2. Boventoon
3. Streven
4. Onrecht
5. Nacht Doorgehaald
6. Tijd (met Spek)

lengte: 14 minuten 22 seconden.

Rating: bovengemiddeld

voor info/cd bestelling:
http://www.boventoon.com
Door: Marco | Gepubliceerd: 15 Dec 2002 | Gesloten

Reacties
in
© 1998 - 2018 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved