Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Ongezond - Skeffneckuz Luiwammes Wildspieker
Het debuutalbum 'Skeffneckuz Luiwammes Wildspieker' van Ongezond is het nieuwste project dat via het Hof van Jaeden uit komt. Na releases van ML, Verdomd en JAE zelf, is het aan dit Utrechtse trio om de sterke lijn van het verfrissende Hof van Jaeden platform door te trekken.

Na een duister klinkende intro begint de openingstrack meteen vol energie, al schiet de track soms van energiek door naar schreeuwerig. Met een break halverwege het nummer laat producer Wildspieker zich meteen gelden en ook op de rest van het album blijven de producties van een goed niveau. Met hele solide, vaak donker klinkende beats wordt een goede basis gelegd voor de MCs Luiwammes en Skeffneckuz.Gelukkig blijken ze een goed duo, vooral op de hoogtepunten Wie We Zijn (leuke afwisseling in flow en de rappers vullen elkaar goed aan), de single We Komen Dr Wel en het autobiografische Aangekomen klinken de twee erg goed op elkaar ingespeeld en zeker niet als nieuwkomers in de scene. Dat ze zich ook los van elkaar prima staande kunnen houden blijkt uit de solo nummers. Vooral het naar Spoken Word neigende Hier is sterk en ook de twee volgende tracks zijn een stuk rustiger dan de rest van het album.

Om niet in te kakken word het energie-level met Zeurpiet weer omhoog gegooid en het album eindigt ook met een track die het live ongetwijfeld erg goed zal doen (Ropopopopompom). Zo heeft de cd een mooie balans tussen de drukke, harde tracks en de wat rustigere nummers, waarbij de balans tussen die twee nooit uit het oog wordt verloren.Tracklisting:
01. Ongezond
02. Wie We Zijn
03. Platzak
04. We Komen D'r Wel
05. Hier
06. Hoor Je Niet Meer
07. Ik Ben Er Nog
08. Ver
09. Daar
10. Zeurpiet
11. Aangekomen
12. Iedereen Is Overal
13. Ropopopopompom

Conclusie: een debuutplaat die met 13 tracks niet alleen ruimte heeft voor nummers van de groep, maar ook sterke solo tracks en instrumentale delen, zonder dat het afbreuk doet aan het geheel, mag je absoluut een geslaagd debuut noemen. De mannen van Ongezond brengen met hun eerste stappen in de scene een goed uitgewerkt album met pompende producties. Kleine misstappen als Iedereen is Overal (klinkt te afwijkend van de rest van het album) en de hier en daar iets te schreeuwend gebrachte teksten doen daar weinig van af. Het Hof van Jaden ontpopt zich met deze release steeds meer als een label om rekening mee te houden!
Door: Freddy | Gepubliceerd: 18 Sep 2010 | Gesloten

Reacties
in
© 1998 - 2023 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved