Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
SirOJ - Goed Ontmoet
Wie goed doet...
Op 27 augustus komt het debuutalbum van producer SirOJ uit bij Noahs Ark én Top Notch. De 22-jarige beatvirtuoos brengt de twee toonaangevende hiphoplabels van het moment bij elkaar voor een release met onder meer Jiggy Djé, Önder, Winne en Zwart Licht.

“Ik denk dat het niet belangrijk is wie je kent, maar dat het belangrijk is wie je ontmoet. Dat zijn de mensen waarvan je leert. Goed Ontmoet”. Met deze boodschap begint het debuutalbum Goed Ontmoet van de pas 22-jarige beatmaker SirOJ. Hij stond al een tijd te kennen als een talentvol producer en het feit dat dit album wordt uitgebracht op zowel Noah’s Ark en TopNotch, laat nog maar eens zien dat de verwachtingen hooggespannen zijn.

Een blik op de tracklist leert me dat beide labels ook goed vertegenwoordigt zijn in de featurings. Noah’s Ark levert Önder, Hef, Wudstik, Spacekees, Kraantje Pappie, Hairo en natuurlijk labeleigenaar Jiggy Djé. TopNotch heeft haar aandeel verzekerd met Leeroy, Akwasi, Dio, Adje en Winne. Daarnaast mogen ook Ninthe, Phatt, Mike Tibbert, Tim Beumers, Skinto en Kleine Viezerik hun bijdragen leveren. Een uitgebreide en uiteenlopende waslijst met namen dus.Dat Kraantje Pappie een getalenteerd MC is, heb ik van horen zeggen. Eigenlijk is het nummer Met Jou het eerste nummer waar ik hem echt goed heb beluisterd. Samen met Ninthe heeft hij een heerlijke beat ter beschikking gekregen om de liefde tussen man en vrouw te beschrijven. Dit onderwerp lijkt aan Kraantje Pappie wel besteed. Waar ik dacht dat hij alleen zichzelf kon bewonderen, blijkt dat zijn vriendin uit nog beter hout gesneden is. Een goed begin van de luisterbeurt.

Wie ik altijd al zeer getalenteerd heb gevonden, maar van wie ik al een tijd niks meer gehoord had, is Wudstik. Ik ben al fan sinds zijn DAC tijd en zal waarschijnlijk één van de weinigen zijn, die zijn geflopte soloplaat in huis heeft gehaald. Op Goed Ontmoet is hij op twee tracks aanwezig, dus ik kon mijn geluk niet meer op. Op Comfortabel deelt hij de track met zijn oude vriend Jiggy Djé en op Waar Het Begon begeleidt hij Önder op het refrein. Het rappen lijkt hij definitief te hebben ingeruild voor zang en dat staat hem goed.

De meest verrassende combinaties op dit album vind je terug op de nummers Ouwe Lul, Flauwekul en Zelfverheerlijking. Op de eerste track staan de oude mannen Tim Beumers en Mike Tibbert zij aan zij met Skinto en op Zelfverheerlijking kruist Mike Tibbert de degens met Akwasi. De combinatie van VSOP en Nebulon werkt erg goed, dus wie weet wat we in de toekomst nog kunnen verwachten.

De eerste videoclip van deze tape van SirOJ is gemaakt van het nummer Wij Zijn Daar met Jiggy Djé. Het is de afsluiter van het album en ook direct de meest drukke track. Hoewel, op het album staat een versie van het nummer, waarbij het laatste gedeelte van de track een soort van symfonisch gedaante heeft gekregen. Een mooie en vooral ook onverwachte wending van een in eerste instantie al goed nummer. Overigens is er bij meerdere nummers aan het eind een aparte wending gegeven, wat het een spannend geheel maakt om te beluisteren.Het draait bij deze tape maar om één man: SirOJ, ook wel SlumGullion genoemd. Zijn beats klinken fris en hebben een hele positieve energie over zich heen. Zelfs een track met de titel Moordenaar, waarop Kleine Viezerik zijn gang mag gaan, heeft een beat waar ik vrolijk van wordt. Uitschieters op productioneel niveau zijn voor mij Comfortabel, M’n Meid en Zij Zei. SirOj bewijst hiermee bij de beste producers van Nederland te behoren.

Het probleem met dit album is dat ik niet alle MC’s even goed vind op de plaat. De producties zijn stuk voor stuk van hoog niveau, maar een aantal van de lyricsisten zijn gewoon niet mijn smaak. Dit zorgt er echter niet voor dat ik nummers heb, die ik wil overslaan. Het zijn namelijk allemaal lekkere wegluisteraars en vooral de producties maken het erg aangenaam. Al met al is het een dus lekker album, wat zeker de moeite waard is om te beluisteren. Toch kan Goed Ontmoet niet tippen aan dat album van die andere beatmaker, die een aantal jaren terug op de markt werd gebracht.

Door: Frank van Westbroek | Gepubliceerd: 23 Aug 2010 | Gesloten

Reacties
in
© 1998 - 2023 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved