Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Flinke Namen Superstuntwerk
Vier jaar over je debuut doen schept best wel wat verwachtingen. Na een veelbelovende binnenkomst in de scéne in 2005 is het nu aan Flinke Namen om de belofte in 2009 in te lossen. Maken de Amsterdammers de hooggespannen verwachtingen met Superstuntwerk waar of hebben ze hun beste tijd al gehad?

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: Wie afgaande op voorgaande tracks als Lichaamstaal en Niet Om Arrogant Te Doen al sinds 2005 reikhalzend uitkijkt naar Superstuntwerk zal misschien teleurgesteld worden door de nieuwe sound. Ben je echter van de Dio-generatie of ben je bereid om verwachtingen aan de kant te schuiven dan is dit debuut een heerlijk zomerse toevoeging aan je collectie.

We zijn namelijk inmiddels al weer vier jaar verder en met een finaleplaats bij de Grote Prijs van Nederland (2005), theater- en stand-up comedyevaring op zak zou het niet moeilijk moeten zijn om met hun debuut Nederland om ver te blazen. Echter, er is inmiddels een hoop veranderd. MC Fit, Murth The Man-o-Script en Sef rappen nog steeds met veel humor en zelfvertrouwen de beats van DJ Flexican aan elkaar. Er is nu alleen meer tijd om een stapje terug te nemen. In Door Dik & Dun vertelt MC Fit over de band met zijn zoon en in Close beschrijft Murth hoe het is om altijd on the road te moeten zijn. De groep is alleen wel duidelijk op hun best in de up-tempo nummers. Dat nummers als Krazy, Hoeren, Next Level Shit en Flexican Beat tekstueel wat minder inhoud brengen doet daar niet aan af. De raps zijn leuk en catchy en de melodieën blijven heerlijk in je hoofd hangen. Extra veel hulde voor producer DJ Flexican. Mede dankzij zijn productiewerk steekt de plaat ver boven het gemiddelde uit. Moeiteloos wisselt hij met zijn beats een zomers geluid af met echte harde bangers en ballads. Met beats als die van Hakemdoordemidde, Kijk Ze Gaan en Krazy zouden de Flinke Namen live garant moeten staan voor feest.



Ondanks dat de rustigere nummers niet zo sterk zijn als de rest geeft het viertal wel een alleraardigst visitekaartje af. Murth bewijst meer te zijn dan alleen een grapjas en Sef is vele malen meer dan alleen Dio's sidekick. MC Fit bewijst eigenlijk niet zo heel veel maar dat is niet erg. Over de hele plaat gezien rapt hij erg strak zijn teksten. Nergens opvallend sterk maar ook nooit zwak. Zelfs het inzingen van refreintjes gaat hem goed af. Tot slot mag Flexican met recht zijn titel van beste DJ van de wereld houden.


Tracklisting:

01. Bouw Em Op
02. Next Level Shit
03. Als Zij Langsloopt
04. Wat Heb Je Geleerd?
05. Hakemdoordemidde
06. Voor Jullie
07. Weekend
08. Krazy
09. Hoeren
10. Wolken
11. Door Dik & Dun
12. Close
13. Fan Van Ze
14. Kijk Ze Gaan
15. Flexican Beat
16. Goed

Conclusie: Als het je niet uit maakt of dit wel hiphop is of niet en je gewoon een heerlijke zomerplaat zoekt mag je je hart ophalen. Flinke Namen weet met Superstuntwerk de titel van hipste popgroep van 2009 binnen te slepen.
Door: Matthijs Loermans | Gepubliceerd: 26 Jun 2009 | Gesloten

Reacties
in
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved