Jiggy Djé - De Ark De Triomf cd review
Hij loste zijn belofte in met Noah’s Ark en wil nu laten zien dat die nog steeds de Keizer is. Natuurlijk heb ik het over de Amersfoortse trots Jiggy Djé. Met zijn tweede solo-album De Ark De Triomf zal hij zijn eerste succes willen overtreffen, maar of dat gaat lukken? Laten we maar even gaan luisteren.

Allereerst valt me op dat Jiggy Djé een stuk relaxter overkomt. Het lijkt er op dat hij zich niet meer zo nodig hoeft te bewijzen en alles wat meer laid-back gedaan heeft. Dat betekent niet dat hij minder zelfverzekerd is, want Jiggy vind zichzelf een Superster en dat zal hij laten horen ook.

Muzikaal zit de plaat erg strak in elkaar. Natuurlijk is Terilekst weer van de partij voor enkele producties, maar op deze plaat is er ook ruimte gegeven aan SirOJ en FS Green. Laatstgenoemde maakt op het nummer Zeggut zelfs samen met de Jiggy Djé een uitstapje naar het genre dubstep, wat de afwisseling zeer ten goede komt. Uiteraard hebben ook andere rappers de kans gekregen hun zegje te doen op deze plaat. Vanzelfsprekend zijn de Noah’s Ark artiesten Spacekees en Turk aanwezig, maar ook Hef en Pete Philly leveren hun bijdrage.Het belangrijkste op deze plaat blijft toch Jiggy Djé zelf. Je kunt horen dat hij in de tijd na zijn debuutalbum met veel nieuwe invloeden te maken heeft gehad. Hij is een beetje afgestapt van het constante gebruik van punchlines. De term Keizer Punchlines heb ik dan ook niet voorbij gekomen. Hij noemt zichzelf nu gewoon de Keizer.

Een direct gevolg van het weglaten van de punchlines, is dat hij veel meer van zichzelf laat horen. Dat wil niet zeggen dat hij minder opschept, want hij is nog harder plus nog veel flamboyanter en nog knapper, ik ben nog triomfantelijker, nog doortrapter, nog bijdehanter (en dat is niet eens een woord). Het mooie aan zijn stijl is echter dat hij dit soort dingen kan zeggen, zonder vervelend te worden.

Tracklisting:

01. De Hollandse Droom
02. Loop Met Me
03. De Ark De Triomf
04. Superster met SirOJ
05. Bericht Van De Sponsor: Ik Ben Er Nog
06. Zeggut met FS Green
07. Mama Zei met Turk
08. Regen Op Warm Asfalt
09. Ik Heb Je met Pete Philly
10. DOENIEJIGGY
11. Je Weet Wel Wie met Hef
12. Bericht Van De Sponsor: Aanraken Is Kopen
13. Moevuh met Spacekees & Turk
14. Hey DJ! met SirOJ

Conclusie: De Ark De Triomf is een zeer succesvol vervolg van Noah’s Ark. Jiggy Djé heeft zichzelf ontwikkeld en een plaat neergezet die eigenlijk totaal niet op zijn voorganger lijkt, zonder dat hij zijn eigen identiteit verloochend. De absolute toppers van deze plaat zijn wat mij betreft toch wel de nummers Superster, Zeggut en Regen Op Warm Asfalt. Het slechtste nummer? Daar doet Jiggy niet aan.
Door: Frank | Gepubliceerd: 25 May 2009 | Gesloten

Reacties
in
© 1998 - 2018 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved