Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Tjerkovara - Weet Ik Veel EP review
Het was even wennen, de cover van Tjerkovara's Weet Ik Veel EP. Als de koning van de trailer trash zit Tjerk op een stoel van bierkratjes met lege flesjes en blikjes bier om hem heen. Maarre, was hij niet diezelfde gast die rapt met de 15-jarige Fotosynthese? Juist.

Afijn, Tjerkovara dus. Voor zijn ouders gewoon Tjerk de Haas maar bij de meeste hip-hoppers bekend als Tjerkovara, uit de rapgroep Van Kwaad Tot Erger en eerder de groep UHGP (Uit de Hand Gelopen Product). Op deze EP doet hij de raps echter in z'n eentje en dat doet hij best aardig. Best aardig is het sleutelwoord bij deze EP, de beats van Ben Jur zijn best aardig en de flow, teksten en delivery van Tjerkovara zijn ook best aardig. Op 7 korte tracks vertelt hij over zichzelf, de scene en chillen met z'n vrienden. Het kan bijna geen toeval zijn want een 7 is wat deze hele EP uitstraalt. De tracks zijn allemaal van een best aardig niveau, zakken nergens echt in maar weten ook geen hoogtepunt te bereiken. De EP ligt loodrecht op de lijn tussen een goed en slecht album. Degelijkheid is de norm.



De 24-jarige Dongenaar moet het niet hebben van zijn geniale woordspelingen, punchlines of diepzinnigheden maar hij heeft een prettige stem, luistert lekker weg en is bij vlagen best geestig. Precies daarom is het jammer dat het allemaal zo kort is. Slechts 7 tracks waarvan de langste 3 minuten en 9 seconden telt. Gelukkig is deze EP echter ook gratis te downloaden want een tientje neer leggen voor een cd van pak 'em beet een kwartier zit er niet in.

Conclusie: Ik neem geen genoegen met een 6 of een 8 / ga voor de 10 / iets wat ik van mezelf verlang. rapt de Brabander op de track 'Hoop'. Deze EP toont aan dat Tjerkovara best op eigen benen kan staan maar het toch bij een 7 moet houden.

Links:
www.tjerkovara.nl
Door: Matthijs Loermans | Gepubliceerd: 07 May 2009 | Gesloten

Reacties
in
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved