Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Escalatieteam - De Escaleerplicht
Zet je escalator aan!
Het Escalatieteam is een bekende naam in de underground scene van Amsterdam en omstreken. Ook op het internet zijn ze inmiddels uitgegroeid tot een begrip. Tijd om de rest van Nederland kennis te laten maken met Patreez, Greg Kerkwerper en initiatiefnemer Dopaganda. Tijd om het volk hun wil op te leggen door middel van de Escaleerplicht…

Op de intro horen we direct een onverwachte featuring. Niemand minder dan Hare Majesteit de Koningin predikt de escaleerplicht tegenover de leden van de Staten Generaal. Criminaliteit, agressie en alcoholmisbruik kunnen volgens de Koningin kunnen rekenen op steun van de regering. Een goed en verassend begin zullen we het maar noemen.

Het moge duidelijk zijn dat we van het Escalatieteam geen teksten hoeven te verwachten voor het verbeteren van de wereld. Ironie, sarcasme en agressie hebben de boventoon bij de heren. Luisteraars moeten een behoorlijk dikke huid hebben om het einde van de cd te halen. De rappers zijn namelijk niet te beroerd om elke ziekte bij zijn naam noemen. Voor sommigen een afknapper, maar aan de andere kant getuigt het ook van een flinke portie lef. In de huidige samenleving kan je met dit soort nummers namelijk op een hoop kritiek rekenen.

Kom Bij De Politie is één van de nummers waarin Het Escalatie Team haar kijk op de Nederlandse autoriteit geeft. Ze bemoeien zich in dit nummer met de werving van politieagenten. Het ideale profiel voor een politieagent is volgens de escalators iemand die vroeger gepest werd en wraak wil nemen op zijn vroegere pestkoppen. ‘Ja de politie geeft je kansen, wees verstandig en laat je betalen om wraak te halen op je tegenstanders.’

Dat het Escalatie Team over zelfspot beschikt blijkt uit het nummer Faya Torie. Hierin maakt Patreez op onnavolgbare wijze gebruik van alle soorten straattaal. Ik neem aan dat dit niet de taal is die de heren normaal bezigen, aangezien de heren hoe je het ook bekijkt altijd tatta’s zullen blijven.

De producties op dit album zijn van topkwaliteit. Dat was natuurlijk ook wel te verwachten, want met Dopaganda heeft het Escalatie Team één van de meest talentvolle producers in de gelederen. De beats zijn afwisselend en

De Escaleerplicht legt het Amsterdamse tuig niet alleen op. Risskant, Heist Rockah, Surya, Ad Rem en Per Verz zijn mede verantwoordelijk voor deze poging de maatschappij voorgoed te verpesten. Of dit ze ook echt gaat lukken weet ik niet. Hoewel ik de cd persoonlijk erg tof vind, mede door de grofheid ervan, heb ik het idee dat veel mensen er om diezelfde reden ook een afkeer tegen zullen hebben. Toch zullen deze zelfde mensen ook toe moeten geven dat de cd muzikaal erg goed in elkaar zit en dat de stijl van de heren vernieuwend is.
Door: Frank | Gepubliceerd: 29 Nov 2008 | Gesloten

Reacties
in
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved