Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Dead Prez in de Maassilo
Vrijdag 18 April jongstleden omvatte de dag, of eerder de nacht, waarop het revolutionaire rapduo Dead Prez zijn opwachting maakte in een halfvolle Maassilo te Rotterdam.

“Halfvol” tekent hiermee een positief beeld af, maar aan de energieloze gedaantes die de fabriekszaal sieren gelijk met de niet aan de verwachting voldane show die de heren neerzette zou je de avond eerder als “halfleeg” bestempelen.

De nachtprogrammering begint om 00.15 uur, waarbij Salah Edin de taak is gegeven om het publiek warm te maken voor wat komen gaat. Helaas is dit compleet aan de redactie voorbij gegaan door wegwerkzaamheden op de snelweg, waardoor er midden in de nacht een file ontstond die zo’n klein half uurtje duurde, gekkenwerk dus. GMB neemt hierna het heft in handen en wordt door zijn hometown op handen gedragen, waardoor het misschien wel het grootste hoogtepunt van de avond is te noemen. Typhoon weet ondanks zijn energieke performance toch niet echt te enthousiasmeren en zegt het precies goed wanneer hij zegt dat hem van tevoren verteld was dat het Rotterdamse publiek niet zo makkelijk was, want helaas blijven bij vele de handjes in de zakken.

Rond 03.30 is het dan toch eindelijk tijd voor Dead Prez. Met een optreden van protégé Umi als interlude naar de big happening van deze lange nacht zijn de verwachtingen hooggespannen, maar is het publiek beduidend aan het inzakken. De classics worden gedaan, waarbij het nummer “Hip Hop” maar liefst drie keer (twee keer origineel + een keer op de beat van Busta Rhymes’ “Break Ya Neck”), maar helaas mocht het allemaal niet baten en is het geheel op een toch al kleurloze avond kortom te omschrijven als een hoofact die dient als slappe hap, waarbij de crowd fungeert als een lusteloze saus. Misschien ligt het aan het late tijdstip, misschien ook niet. In ieder geval zullen we het volgende zeggen:
Gelukkig hebben we de foto’s nog...

Door: Jordi | Gepubliceerd: 29 Apr 2008 | Gesloten

Reacties
in
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved