Turk – Turkse Pizza EP
Het was sinds de release van Jiggy Djé’s “Noah’s Ark” een tijd stil, maar nu is daar dan eindelijk de tweede release van zijn Noah’s Ark label. De eer gaat naar Turk, een rapper die we tot nu toe vooral kenden als back-up mc tijdens de Noah’s Ark clubtour. In aanloop naar zijn full-length debuutalbum “Turks Fruit” released hij nu de “Turkse Pizza EP”.

Voor de debuut EP heeft Turk de handen ineengeslagen met producer SirOJ, die alle tracks op het album produceert. Met gastbijdragen van Jiggy Djé, Spacekees, Hairo, Heist Rockah, Youssef & Kamal en Willy Wartaal en Vieze Fur die het geheel aan elkaar praten in een aantal grappige skits, ziet het er op voorhand goed uit voor de debuterende MC.

De EP opent met de track Check Move, waar Turk lekkere brag-and-boast raps over een hele fijne productie spit. Op De Hossel beschrijft de MC (je raad het al) zijn hossel en ondanks dat dit een natuurlijk niet een hoogstaand of origineel onderwerp is, kan je het hem door de lekkere oosterse beat en zelfverzekerde rijms niet kwalijk nemen. De hieropvolgende nummers Fok Met Me (waar Hairo op meedoet) en Be On De Kijk Uit II vallen in hetzelfde straatje als de eerste tracks; erg goed geproduceert en strak ingerapt. Na vier nummers achter elkaar brag & boast begint het alleen wel enigzins meer van hetzelfde te worden.


Turk

Gelukkig komt daar verandering in met De Meeste Foto’s Zijn Bedrog (over dames die zich digitaal mooier voor doen dan ze in werkelijkheid zijn) en Aan Als Ik Kom (dat handelt over zijn vader). Vooral De Meeste Foto’s Zijn Bedrog is geweldig, de combinatie van de beat, flow en het refrein zorgen voor een hele leuke sfeer en Jiggy vat de boodschap mooi samen met ‘’de volgende keer dat het vogeltje flitst, kijk dan maar niet naar het vogeltje bitch’’.

Hierna gaat de EP verder met Je Wilt Niks (met Heist Rockah en Visie) waar vooral Heist Rockah’s stem en flow goed bij de beat past. Pov Meh Muh is mij iets te laid back en nietszeggend, maar gelukkig maakt The Champ dat helemaal goed. De opzwepende beat en strakke raps zorgen voor het hoogtepunt van de EP en maken je hongerig naar het Turks Fuit die de rapper voor ons in petto heeft. Voor de Youssef en Kamal afsluiter geld eigenlijk hetzelfde als voor de Willy Wartaal en Vieze Fur skits; ze zijn een of twee keer grappig maar daarna hebben ze geen ander doel dan de skipknop van nut voorzien.

Tracklisting:

01. Check Move
02. De Hossel
03. Fok met Me (met Hairo)
04. Be on de Kijk Uit Prt. II
05. Nieuwkomers (met Roelie Vuitton)
06. De Meeste Foto's Zijn Bedrog (met Spacekees en Jiggy Dje)
07. Aan Als Ik Kom (met R.Kay en Hairo)
08. Je Wil Niks (met Heist Rockah en Visie)
09. Pov Meh Muh
10. The Champ!
11. Youssef en Kamal Turkse Pizza Outro (met Youssef en Kamal)

Conclusie: Turk heeft met zijn debuut een prima EP afgelevert en bewijst een capabele MC te zijn. Zijn onderwerpen reiken over het algemeen niet verder dan hoe goed hij is en hoe hij geld gaat verdienen met zijn raps, maar door zijn goede stemgebruik en zelfvertrouwen weet hij toch de hele EP te blijven boeien. Producer SirOJ maakt met deze release een goede indruk, want zijn producties zijn afwisselend en stuk voor stuk liggen ze erg lekker in het gehoor. Ik hoop dat Turk zijn Turks Fruit album ook met SirOJ maakt, want ze bewijzen met deze EP een erg goed duo te zijn.
Door: Freddy | Gepubliceerd: 04 Apr 2008 | Gesloten

Reacties
Gepost doorMonn-E - dinsdag 08-04-2008 @ 17:02
Bigup Liquid!
Gepost doorSpirit - zondag 13-04-2008 @ 14:44
Dope review ouwe!
Gepost doorLeyla - donderdag 17-04-2008 @ 22:11
Turken ftw!
Gepost doorrame - zaterdag 19-04-2008 @ 16:54
Netjes. Ben het ook wel met je eens.
Gepost doorVeelpleger - zaterdag 03-05-2008 @ 16:42
let wel een beetje op je spelfouten ouwe
Gepost doorLeyla - zaterdag 03-05-2008 @ 22:26
Dat zeg ik 'm ook altijd, maar ach, dan maakt 'ie me weer uit voor nerd en taalpurist, he Liquid
Gepost doorBeatmakerzondernaam - zondag 18-05-2008 @ 11:48
be on de kijkuit!
Gepost doorZatteZakZix - donderdag 11-09-2008 @ 20:36
de volgende keer dat het FOTOTJE flitst,
kijk dan niet naar het vogeltje bitch
in
© 1998 - 2018 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved