DuvelDuvel Puur Kultuur release party
Kultuur in het NAI
Vrijdag 27 juli was de releaseparty van het nieuwste DuvelDuvel album Puur Kultuur. Rotterdam was de thuishaven, het NAI (Nederlands Architectuurinstituut) was de uitgekozen lokatie. Vooraf was vrij weinig bekend over de avond, er waren een beperkt aantal kaarten te koop.

Het NAI is op het eerste gezicht een vrij vreemde plaats voor een hiphop feest, maar ergens past het natuurlijk wel bij DuvelDuvel. Verdwaald in een soort cultureel doolhof werd gezocht naar de release zaal. Wat direct opviel was het gebrek aan 'echte' hiphop heads, de lokatie en het vooruitzicht van een beperkt aantal kaarten had blijkbaar veel mensen afgeschrikt om de gok te wagen. Het 'ik ben hip' gehalte was aardig hoog, het NAI was ook niet echt berekend op een hiphop feest. Lange wachtrijen aan de bar en drank uit wijnglazen waren geen uitzonderingen. Uiteindelijk scheen zelfs het bier op te zijn.Vanaf 20:00 poogde de dj om de sfeer er in te brengen maar een gebrek aan feestplaten en gevoel voor variatie zorgde ervoor dat het geheel maar een tamme boel bleef. Een enkele goede plaat zoals EPMD - The Joint werd echter door het aanwezige publiek totaal genegeerd, wat al genoeg aangeeft. Na het zoveelste nummer van Biggie, wat blijkbaar een van zijn fascinaties was, was de lol er wel vanaf. Wat overbleef was een lauwe 'ons kent ons' sfeer, wachtend op het optreden van de mannen van DuvelDuvel.

Rond half elf was het eindelijk zover en startte dj en beatmaker Dion de eerste nieuwe track, hetgene waar we uiteindelijk voor kwamen. Vooraan was het dringen voor het te kleine podium, een te zwaarlijvige dame die dacht dat ze twee meter ruimte had zorgde voor veel irritatie. Toen ze dit eindelijk doorkreeg en maar wegging kwam de sfeer er een beetje in. Duvel was zoals hij eigenlijk altijd is op het podium, extreem rustig. Supah daarintegen heeft wat meer podiumspontaniteit, wat een goede afwisseling bracht. Het merendeel van het publiek had niet echt veel zin in echt feesten, toen Jimmy Woo Stijl (Plakka beat) werd ingezet bleef het dan ook maar rustig terwijl die beat op elk ander feest toch voor een stevige pit zou zorgen.De meeste groepen zien een releaseparty als een generale repetitie voor de nummers, DuvelDuvel deed echter een beperkt aantal tracks van het nieuwe album, met als grote afwezige Let niet op mij. Naast Puur Kultuur kwamen nummers van Aap-o-theek en Buitenwesten langs. De bekendste track 'Wie is ut' werd met enige tegenzin, omdat jullie het zijn, ingezet. De releaseparty was kort maar krachtig. Uiteindelijk viel er veel meer uit de avond te halen als ze een dj hadden neergezet die wel weet hoe je een sfeer moet creëeren. Dat DuvelDuvel krap 35 minuten optrad om zelf ook nog te kunnen feesten is ze vergeven, ik ben down met Duvel dus dit was iets waar ik bij moest zijn. Volgende release graag op een plaats met meer echte hiphop liefhebbers want dit is geen tweede keer leuk. Alle foto's van de avond kan je hier bekijken.
Door: Marco | Gepubliceerd: 29 Jul 2007 | Gesloten

Reacties
Gepost doorAADHNL - donderdag 16-08-2007 @ 20:48
Jammer dat het vééls te kort duurde, maar ik heb wel genoten!
Gepost doorrooooga - vrijdag 31-08-2007 @ 19:06
was wel spang, beetje kort alleen
Gepost doorNevel - vrijdag 11-01-2008 @ 21:46
"WeetjUHhh... je kan het wel over dingetjes hebben die... populair zijn..... maja" En toch is Duvel dope... Hoe doet ie dat toch?
in
© 1998 - 2018 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved