THC - Puur en Onversneden cd review
De Tuindorp Hustler Click heeft een nieuw album uitgebracht. Na de 'flop' van het vorige album Artikel 140 denken ze dat de hiphopwereld klaar is voor de Nederlandse gangsters. Met Puur en Onversneden claimen ze het beste album van het jaar uitgebracht te hebben. Aan zelfvertrouwen ontbreekt het de Amsterdamse straatjongens dus niet, maar of dat terecht is moet nog blijken.

In de intro blijkt gelijk de achterliggende gedachte van de titel. De cd wordt verkocht op straat als vervanger van cocaïne met een straatwaarde van € 20,- en is puur in de muziek. In het nummer Tanita laten de rappers horen dat ze de drugs gebruiken in hun zaken en daarom ook veel liefde voor één van de benodigde gebruiksvoorwerpen hebben. Het is een nummer wat te vergelijken is met de track Michelle van Jiggy Djé alleen wordt er hier iets heel anders beschreven.

De eerste single van het album is Je Weet Het, waarin de prominente THC’ers aan bod komen. Rocks, RBdjan, Menaze en een nieuwe(??) THC chick beschrijven de kracht van THC. Een lekkere brag & boast track waar niemand een blad voor zijn mond neemt. Opvallend is dat RBdjan het steeds over zijn broer heeft, maar dat die zelf niet aan de beurt komt in dit nummer. Op deze manier kunnen we ook moeilijk muzikaal kennis met hem maken, nietwaar…

Dat het nachtleven in Amsterdam broeit van de criminaliteit wordt duidelijk in het nummer Als De Nacht Valt. Hun criminele activiteiten worden met trots vermeld en ze doen het overkomen alsof je niet om deze hustlers heen kan. Met behulp van hun Tanita brengen ze heel Amsterdam in extase van hun pure en onversneden goederen. De track geeft het gevoel dat de nacht een speelkwartier is voor de rappende gangsters uit Tuindorp.

“Mag ik vragen waarom rap je over deze shit?”, dat is de vraag die centraal staat in het nummer Kontje 4 Sale. De reactie van Rocks, Menaze en RBdjan liegt er vervolgens niet om. Ze leggen uit dat ze hun eigen leven in hun raps vertellen. Ze houden hun muziek naar eigen zeggen liever controversieel dan 'kontje 4 sale'. Vooral RBdjan ergert zich blijkbaar aan deze vraag. Zijn antwoord op de vraag “Waarom praat je over bitches en noem je vrouwen zo?” is dan ook duidelijk en laat geen ruimte voor verbeelding over: “Want een bitch is dom en zo moet je d’r houden ook, loopse takketeef je komt uit een hoer”.

Mindere nummers heeft deze cd ook genoeg. Een voorbeeld hiervan is de track Dope!. Hoewel er in de track nog een lekkere bijdrage van RBdjan te horen is, zijn de rest van de raps gewoon zwaar vervelend om te horen. Het lijkt erop dat de rappers zelf niet van de drugs af konden blijven en daarom dachten dat ze heel goed waren, een paar van de THC gasten moeten gewoon bij de dopeman vandaan blijven , maar vooral ook van de microfoon. Het haalt het hele nummer naar beneden en dat is gewoon zonde.

Tracklisting:

01. Puur en onversneden
02. Intro
03. Je weet et
04. Het beste in mij
05. Tanita
06. Als de nacht valt
07. Dope!
08. Ik heb pang pang (feat. Zed Dibiassi en Rotjoch)
09. Drugs, drank en junkies
10. Geef mij maar Amsterdam
11. Kontje 4 sale
12. Als ik naar je kijk
13. Zoveel haat
14. Hijg voor me
15. Ruige shit
16. Ogen op de prijs
17. De zon schijnt op mij
18. Als je man (feat. Lloyd de Meza)
19. In de stu (feat. Vurra enw Jayh)
20. Broederschap

Conclusie: wat een groot nadeel is aan een cd van de THC is dat de click ook een aantal members heeft die gewoon kwalitatief een stuk minder zijn dan de bekende namen binnen de groep. Dit zorgt voor een groot niveauverschil tussen de nummers. Van de 20 zijn er dan ook een paar die er positief uitschieten, maar ook een aantal flink naar de andere kant. Het algehele oordeel van deze cd is daarbij heel snel zeer negatief. Het is een cd geworden waarbij ik enkele nummers heel erg goed vind en zeker vaker zal luisteren, maar de rest van het album hoef ik eerlijk gezegd niet meer terug te horen.
Door: Frank | Gepubliceerd: 14 Mar 2007 | Gesloten

Reacties
Gepost doorRave - donderdag 15-03-2007 @ 17:02
King-O Sabie heeft keiharde beats, jammer dat niet zijn beste werk op dit album staat. ben het er mee eens dat er hele goeie rappers maar ook hele wacke rappers in de click zitten. Rocks en RBDjan cd klonk jaartje geleden wat beter in de oren dan de gehele click.
Gepost door038-RAZ - maandag 19-03-2007 @ 21:37
Als die nieuwe van extince uitkomt zijn ze geklaard
Gepost doorJthag - zaterdag 21-04-2007 @ 19:56
In tegenstelling tot de schrijver van dit stuk vind ik de conclusie van dit album juist wel goed. Ik geef je er zeker gelijk in dat er een flink niveau verschil zit tussen de leden, maar de meeste platen zijn toch gevuld door Rocks en RB Djan, en dit maken het tot zeer goede nummers. In de Stu en Broederschap zijn mijn favoriete tracks, die moet je maar s beluisteren.
in
© 1998 - 2018 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved