Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
WhiteWolf promo cd review


De nieuwe White Wolf formatie heeft een promo cd uitgebracht bestaande uit 4 tracks. White Wolf bestaat vandaag de dag uit een nieuwe mc genaamd Spenker, oude rotten Pwb en Cmc en voor de live shows Chrizack (drums) en Moa (Geluidsman).

De eerste track op de promo heet volgens mij “ff voorstellen” waar de nieuwe Mc Spenker zich voorstelt aan het publiek en tevens in de raps de nieuwe WW formatie voorstelt. De flows van Mc Spenker klinken lekker, snel en redelijk strak. De beat geproduceert door Pwb zal oude WW fans even achter de oren doen krabben wat, eigenlijk voor de hele promo cd geldt. De stijl is geheel anders dan alles wat iedereen kent van White Wolf oude stijl. Het klinkt nu commercieeler, gelikter oftwel minder underground al zeg ik het zelf.

De tweede track heet “Combinatie” met raps van Spenker en Cmc, klinkt lekker kwa raps. De beat is vrij eentonig en langdradig. Cmc komt op deze track met lekkere flows en je hoort dat zijn skills meer gevorderd zijn dan Spenker. Spenker wil hier laten horen dat hij snel kan rijmen wat hakkelend uitkomt op de trage beat.

En dan track 3 genaamd “Bounce” een heerlijke track. Doet mij meteen denken aan tracks als Spring en Schaapscheren van de oude WW die altijd zorgde voor een party sfeer. Dit is zonder meer een track die menigeen lekker in het gehoor zal klinken. Strakke, funky beats zoals alleen Pwb het kan maken. Funky scratches als afsluiter maken het feest geheel. Ik heb WW 2 weken geleden live gezien in de nieuwe formatie en dit nummer zorgde voor een ouderwets WW feestje.

De laatste track “Ogen liegen nooit” is een remix van het oude ogen liegen nooit met raps van Samp-B destijds. Dit nummer heeft een heel funky beat en de raps zijn tevens funky. Pwb mormelt/zingt het refrein mee wat lekker duister klinkt. Dit is een absulote dope remix van een WW kassieker.

Al met al een redelijke funky promo van WW nieuwe stylo. Feit blijft dat het (nog) niet kan tippen aan de goeie ouwe White Wolf. We wachten geduldig af op wat de toekomst ons op WW gebied gaat brengen.

KING-7
Door: KING-7 | Gepubliceerd: 31 Oct 2002 | Gesloten

Reacties
in
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved