Nina - De Lastigste cd review
Hoewel Nina geen totale onbekende in de Nederlandse hiphop scene is, is het nog vrij rustig geweest rond deze vrouwlijke mc. Dat wil zeggen, tot nu. Het eerste album van deze oer-Amsterdamse mc genaamd De Lastigste is uit. De cd is een kruising tussen een mini- en volledig album.

Oorspronkelijk zou de cd in 2006 uitkomen, door een inbraak bij producer QF zijn er noodgedwongen tracks opnieuw opgenomen. Achteraf is Nina er wel blij mee geweest, hierdoor zijn er nieuwere en betere versies van de nummers gemaakt.

Nina komt uit Amsterdam Zuid Oost, een bekende en beruchte buurt. Ze studeerde biomedische wetenschap en psychologie. en is momenteel vierdejaars student Media en Entertainment Management. Hoewel haar naam al meerdere jaren bekend is, kon je haar slechts sporadisch horen op bijvoorbeeld de Patta Mixtape en later de vrij slechte Nationale Overname mixtape, samen met collega rapper Kimo. Een onderwerp wat altijd terug komt in haar tracks zijn de patta's (schoenen), onlangs vertelde Nina bij Pauw en Witteman dat ze meer dan 80 paar schoenen bezit, een echte sneakerfreak. Uiteraard is er ook op haar debuut cd een nummer hierover, Nieuwe Patta's.

Naast het verwachte onderwerp hoor je straattaal, de integratie tot het representen van de dames langskomen. Wat opvalt zijn de zachte, en uiterst glad geproduceerde, beats van QF; verwacht geen beukende beat of echte party track. Begin 2006 zag ik Nina op het Noorderslag festival optreden met een vrij mager en kort optreden. Nu de cd er is zal ze met haar performance wel flink moeten groeien. Inmiddels heeft Nina wel een achterban gecreeerd, een doelgroep waar ik niet toe behoor. Door de combinatie van beats, onderwerpen en manier van rappen voel ik me niet tot haar muziek aangesproken. Een track die er wat mij betreft er wel uitspringt, is Gekke Nina. Een vrij experimentele beat waar Nina op een van haar betere manieren flowt.

Tracklisting:

01. Intro
02. De Tijd Is Gekomen
03. N.I.N.A.
04. Hard
05. Nieuwe Patta's (feat. QF)
06. Straattaal
07. Vroeger (feat. Phatt)
08. 2De Generatie
09. Dames
10. Gekke Nina
11. Lelijk Man (feat. QF)

Conclusie: hoewel Nina geen slechte mc is, is het album na meerdere malen luisteren vrij oppervlakkig en saai. Geen enkele beat springt er uit waardoor het album 'slechts' een aardig debuut en tussendoortje wordt. Met de ervaring die Nina hiermee heeft opgedaan zie ik uit naar meer variatie op haar echte eerste album.

Door: Marco | Gepubliceerd: 14 Feb 2007 | Gesloten

Reacties
Gepost doorNieroth - vrijdag 16-02-2007 @ 21:58
kheb em laatst gedownload, vrij waardeloos.
Gepost doorVeelpleger - zaterdag 17-02-2007 @ 15:23
wat ik dope vind van nina is dat je op het podium echt ziet dat ze plezier heeft in die shit
in
© 1998 - 2018 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved