Postman in Den Haag
Vrijdag 6 oktober stond Postman in het Paard van Troje in Den Haag. Zijn album “Green” is alweer een tijdje uit, maar na zijn optreden op Parkpop 4 maanden terug heeft hij niet meer in de hofstad van Nederland opgetreden. En ja ik zeg “heeft hij” in plaats van “hebben zij”, want zoals jullie toch wel zouden moeten weten is Postmen verleden tijd door wat interne problemen en is Mis in zijn eentje doorgegaan als Postman.

Degene die dit niet wisten mogen zich snel naar een hoek verplaatsen om zich daar te gaan schamen. Met deze informatie konden mijn vriendin en ik gaan kijken of hij er in zijn eentje nog steeds een goede show van kan maken.

Na aan mijn vriendin uitgelegd te hebben wie Postman in hemelsnaam was en wat voor muziek hij maakte (“Schat, dat is die rapper van dat nummer met Anouk”) was ze bereid om mee te gaan. Het was een regenachtige avond dus we besloten met de tram te gaan en dus ook wat eerder te vertrekken, want de trams in Den Haag hebben immers nog nooit op tijd gereden. We kwamen netjes om 10 voor half 9 aan rekening houdende met het feit dat er aangegeven was dat de show om half 9 zou beginnen.Eenmaal binnen viel het gelijk op dat het heel erg rustig was. Toen we de zaal binnen liepen waren er nog geen 40 mensen binnen en daar schrok ik toch wel een beetje van. Gelukkig heeft elk voordeel ook zijn nadeel en werden we als koning en koningin behandeld aan de bar. Het optreden liet een half uur op zich wachten en langzaamaan werd het in de zaal ook steeds drukker. Dus toen Postman om 9 uur dan eindelijk het podium betrad hadden we al de nodige drankjes genuttigd en was de zaal ook al wat meer gevuld. De opkomst viel alsnog tegen, maar er waren genoeg mensen om er een gezellige avond van te maken.

Postman begon met wat nieuwe nummers van het album “Green” , zoals “Confrontation”, “They Know”, “You make me feel” en de bij iedereen bekende “Downhill”. Vrouwlief Anouk was er niet bij om dit nummer mee te doen, maar dit werd meer dan voldoende opgevangen door de drie achtergrondzangeressen die lieten zien over een prachtige stem te beschikken. Eén van de achtergrondzangeressen deed zelfs nog een kleine solo act. Het publiek danste lekker in het rond, aangezien er toch genoeg ruimte was. Vooral bij de eerste single “You make me feel” ging het wat oudere publiek lekker uit zijn dak. Het nummer “All Gone” werd overigens aangekondigd als de tweede single, dus het is wachten op de clip hiervan.

Tussen de tracks van “Green” door deed Postman ook wat nummers van de vorige albums. Mis was echter niet altijd even tevreden over de band wanneer ze deze tracks speelden. Hij heeft de band meerdere malen opnieuw laten beginnen met een aantal nummers. De rapper verontschuldigde zich dan en zei dat het te snel ging en hij er niet in kon komen. Het publiek trok zich hier vrij weinig van aan en feestte lekker door. Ook Postman liet zich niet ontmoedigen en ging vrolijk verder met zijn show. Na anderhalf uur was de grote afsluiter van zijn show het populaire nummer “U Wait” en brak hij nog eenmaal de tent af. Daarna konden mijn vriendin en ik rustig terug naar huis om na te genieten een energieke show.

Wil jij ook een keer bij een optreden van Postman gaan kijken? Kijk dan even in de agenda wanneer hij bij jou in de buurt optreedt en kijk op de Postman site.

Door: Frank | Gepubliceerd: 12 Oct 2006 | Gesloten

Reacties
Gepost doorÖzcan - donderdag 12-10-2006 @ 22:50
dope review
in
© 1998 - 2018 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved