Mysteryland 2006
"Nee niks Mysteryland"
Een verslag van een dance evenement van ID&T op NLhiphop, een rare combinatie zou je normaal zeggen. Sinds een paar jaar is ID&T van puur dance veranderd in een multi muziek organisatie die het niet schuwt om ook hiphop op Mysteryland te boeken. Wij gingen eens kijken en vonden Mysteryland een heel aardig festival.

Op het hiphop programma stonden dit jaar o.a. Kubus en Jawat, Typhoon, Dj Edzon, Dj Wix, Too Tall en Know How en als afsluiter Opgezwolle. Als je het programma goed bekeek zag je ook namen als Rockid en The Flexican die op andere plaatsen draaiden. Voor de doorgewinterde hiphop liefhebber een bekende lineup, voor de gemiddelde Mysteryland bezoeker waarschijnlijk een vrij nieuwe ervaring. Als je echter bij meerdere dance dj's bijvoorbeeld Opgeduveld en dance remixes van KRS one tegenkomt, dan mag je stellen dat hiphop populairder aan het worden is en dat deze best dingen van elkaar kunnen lenen. De tendens is al jaren geleden ingezet, festivals moeten breder programmeren om de bezoekersaantallen te behouden en ook Mysteryland is hieraan begonnen.


Relaxen op Mysteryland

Hoewel de interesses van de twee groepen bezoekers (dance en hiphop) ver uit elkaar lijken te liggen, viel er op dit festival weinig van te merken. Mooie dames en hiphop pappies staan allemaal te wachten tot het eerste hiphop optreden van de dag: Jawat.

Echter voordat Jawat zou beginnen was het de beurt aan Too Tall en Know How om een aantal uren te draaien in de hiphop tent. Dit was een verkeerde inschatting van de organisatie want de hiphop tent bleef vrijwel de gehele tijd leeg. Dit komt vooral door het grote aanbod andere dj's op de vele andere plaatsen, het Mysteryland publiek wilde geen tijd 'verspillen' aan hiphop dj's. Dit veranderde naarmate het optreden van Jawat naderde. De live optredens van hem zijn altijd hard en vol energie, ook op Mysteryland lukte het hem om samen met Kubus de volledige tent te veranderen in een kokende massa. Een grote pit was het gevolg, tot volle tevredenheid van Jawat. Hoewel Kubus vaak er een meer techno achtige mix van maakt bij de optredens, had ik toch een wat alternatievere muziekset verwacht; de locatie was er geschikt voor.


Jawat

Na Jawat was het tijd voor het tweede optreden van de dag: Typhoon, bijgestaan door zijn zusje Dinopha, dj Nav en broer O-dog. Hoewel er ruim tijd tussen de twee optredens zat, leek het optreden van Jawat zijn tol geeist te hebben. De meeste mensen waren in de chillfase in plaats van het echt losgaan. De performance van Typhoon was zoals gewoonlijk vol energie, maar de 'echte' vibe mistte. De laatste hiphop act van de dag, tevens als laatste toegevoegd aan de lineup van Mysteryland, was Opgezwolle. Ongekend populair en zelfs bekend bij de meeste festival bezoekers. Dit was te merken doordat de tent propvol en warm was. Opgezwolle doet waar ze goed in zijn: een publiek rocken. Natuurlijk kwamen Jawat en Typhoon nog even langs en zagen we zelfs even Nano (aka Kraai van Audio Elixer) voorbij stuiteren. Het publiek werd gewezen op het feit dat 'Opgeduveld 2 volgende maand komt'. Ondertussen moeten we zulke uitspraken met een korreltje zout nemen en er standaard een maand of twee erbij denken. Als de populariteit van de hiphop optredens een indicatie is voor de komende jaren, dan wordt Mysteryland een echt crossover dance en hiphop festival. Echter hopelijk wel met een paar uur minder hiphop dj's en meer optredens.


Drukte bij Opgezwolle

Naast hiphop waren er de hele dag zat dingen te doen, vooral de 'Girls love dj's' locatie was leuk en gevarieerd. Ook kon je een motor stunt event checken, waarbij ze met schansen stunts over het water deden. Andere uitschieters waren Junkie XL en Dj Vince, waarbij het buitenpodium Q-dance helemaal vol was. Dat er veel tijd in Mysteryland is gestoken, is te merken aan de vele details zoals de mooie lasershows en het vuurwerk. Een waardig afsluiter van een lekker festival waarbij het gelukkig de hele dag droog was.Conclusie: Mysteryland is een heel leuk festival als je een wat bredere interesse hebt dan hiphop alleen. De sfeer is zeer gemoedelijk en relaxed zonder enige vorm van agressie. De vele mooie dames en mooi aangeklede locatie met de vele tenten maken een dag Mysteryland zeer goed te doen. Na afloop heb je echter wel het gevoel een paar keer de vierdaagse te hebben gelopen. De foto's die NLhiphop heeft gemaakt kan je hier vinden.
Door: Marco | Gepubliceerd: 31 Aug 2006 | Gesloten

Reacties
in
© 1998 - 2018 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved