Torenpop 2006
Amersfoort represent
Zaterdag 17 juni was een mooie zomerse dag, toevallig was er die dag ook het gratis Torenpop festival in het centrum van Amersfoort. De lineup was sterk met o.a. C-mon en Kypski, Pete Philly en Perquisite, Senna, Jiggy Dje, Spacekees en Terilekst. Reden genoeg om naar Amersfoort af te reizen.

Hoewel er veel namen op het programma stonden, bleek het festival op een klein gedeelte in het centrum plaats te vinden. Een groot en een kleiner podium stonden vlak naast elkaar waar steeds tussen werd geswitched. Op deze manier waren er bijna geen pauzes tussen de live optredens en dat was wel zo fijn.Het eerste 'hiphop' optreden was van C-mon en Kypski. Compleet met drums en andere instrumenten bouwen ze altijd een live set met daarin hiphop, soul, funk en drum n bass. C-mon en Kypski mixen samples, scratches en live instrumenten, wat iets raars is als je het voor het eerst ziet. Ze hebben een tijd terug lang door het buitenland gereist, waar ze nieuwe dingen en ideeen hebben opgenomen. Van dit nieuwe album (in september uit) deden ze wat dingen, maar ook oudere tracks van bijvoorbeeld Vinyl Voodo kwamen langs. Het is lastig om de muziek die ze maken uit te leggen, je moet het horen en zien. Hoewel ze vroeg in de avond stonden werd het een heel lekker optreden.


C-mon en Kypski

Na dit optreden was er een langere tijd niks boeiends dat optrad, na een paar loempia's en wat bekenden gesproken te hebben was het tijd voor DE hiphop act van de avond: Jiggy Dje samen met Spacekees en Terilekst.

Voor Jiggy was het een thuiswedstrijd en het was druk en gezellig bij het optreden. Jiggy deed vooral 'nieuwere' tracks waar het vooraan tijdens de bangers het er heel hard aan toe ging (Ko-ko-ko-Kohfie Konnect!). Meisjes die vooraan stonden te kijken wisten ineens niet waar ze moesten heenvluchten zo groot was de pit en het gespring. Check hier een klein stukje van het optreden van Jiggy. Kees en Turrie deden natuurlijk nummers van het album, waarbij iedereen weer uit zijn dak ging bij Ik wil een Meisje. Een vermoeiend en zwaar geslaagd optreden. Jiggy, Kees en Terilekst met Hux B als backup is een lekkere combinatie.


Jiggy en Kees

De grootste act van de avond was Pete Philly en Perquisite samen met Senna. Twee jaar geleden trad Pete vooral solo op in kleine clubs, tegenwoordig uitgegroeit naar een act met wereldpotentie. Senna trapte het af door solo wat nummers te doen zoals Misunderstood, Chicken Out en Muzik. Hoewel Senna een mooie en vooral schattige dame is, is het wel een beetje raar om haar in dr eentje op een groot podium te zien. Muzikaal staat ze haar mannetje wel maar het komt beter tot uiting op een wat kleiner podium, dichter op het publiek. Desondanks was het een solide optreden waardoor meer mensen nu haar muziek kennen.


Senna


Pete Philly

Na Senna kwamen Pete Philly en Perquisite op. Ze kwamen samen met C-mon en Kypski rechtstreeks vanaf het Sonar festival in Spanje, wat wel aangeeft dat Pete Philly en Perquisite nu echt internationaal aan het doorbreken zijn. Ook Nederland heeft ze inmiddels ontdekt en op alle grote evenementen staan ze dit jaar wel. Ook in Amersfoort was het weer een erg goed optreden. Zie een klein stukje van het optreden op op Youtube. De meeste nummers (mindstates) kwamen langs en geroutineerd op de automatische piloot freestylde Pete nog over zwembad en Amersfoort. Een waardig afsluiter van een geslaagd festival. Volgende keer in Amersfoort wel graag op een groter plein!
Door: Marco | Gepubliceerd: 18 Jun 2006 | Gesloten

Reacties
Gepost doorSchaduw - maandag 19-06-2006 @ 16:12
Plein was groot genoeg, lekker gezellig
Gepost doorrame - maandag 19-06-2006 @ 20:12
het plein had van mij ook niet groter gehoeven
in
© 1998 - 2018 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved