Schep 14 april party review
Gister, 14 april, was het weer tijd voor een 'onderaardse hiphop' party genaamd Schep. Schep is een hiphop avond waarin zowel bekende als opkomende artiesten zichzelf in een huiselijke sfeer kunnen presenteren aan het vooral Utrechtse publiek. Het wordt georganiseerd door Tifen en vindt altijd plaats in de dB’s Studio in Utrecht.

dB's Studio is eigelijk een oefenstudiocomplex en dat maakt het het wel lekker underground. Op deze Schep stonden Tifen, Keynote Speakerz (Skiggy Rapz en Master Surreal) en The Listener op het programma. Voordat Tifen zou beginnen kwam er eest een andere groep met een zangeres, waarmee direct het hele podium vol stond. Erg rommelig deden ze hun ding, langdradig en veelal saai met teveel van hetzelfde. Ze hadden een paar leuke tracks en de zangeres kwam later beter tot haar recht. Toch konden ze me niet genoeg boeien dat ik nou nog weet wie het waren.De zaal was in het begin, 22:00, nog vrij leeg en het leek erop dat het niet echt druk ging worden. Gelukkig werd het naarmate de avond vorderde beter en toen Tifen moest beginnen stond er al een aardig publiek. Tifen heeft al een tijdje haar 'demo' cd Sublimatie uit en ook live klonk het allemaal erg goed. Met haar op het podium stond een gitarist / samplerbediener / rapper die vooral bij de rustige nummers erg goed klonk. Een goed optreden, ik ben down met Tifen.

Na Tifen was het tijd voor The Listener. Deze man komt uit Arkansas en iedereen dacht wat komt deze man nu doen. Gekleed met een stropdas deed hij rustig zijn mp3 speler aan. Zijn muziek kan je omschrijven als nonstop snel gepraat en gerap over harde lekkere beats. Het eerste nummer was saai maar daarna kwamen de harde boombap beats. Dit viel zeker in de smaak. Wat hij allemaal zei, geen idee maar dat boeit ook niet. Wazig gerap over geniale beats met Ameriaanse tellsell video's op de achtergrond, wat wil je nog meer? Check gewoon zijn site uit op www.forthelistener.com . Het hoogtepunt van de avond was Keynote Speakerz, het duo Skiggy Rapz en Master Surreal. Ze hadden wat opstartproblemen maar kwamen daarna erg live met strakke teksten en muziek. Het feestje kwam toen pas echt los en ze gingen nog lang door. Voor alle boekers: een aanrader.

Wat leek als een feestje met een magere opkomst werd uiteindelijk een heel gezellig iets. Natuurlijk mocht het drukker zijn maar de sfeer was relaxed. Check die Schep feestjes uit. De foto's vind je hier.
Door: Marco | Gepubliceerd: 15 Apr 2006 | Gesloten

Reacties
in
© 1998 - 2018 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved