Dj Vandal - Gemini Lounge Music mix cd review
Van Dj Vandal kregen we een exemplaar van zijn nieuwste mixcd genaamd Gemini Lounge Music. De cd is een mix van instrumentals, turntable en scratch nummers. Pure instrumentale mixcd's uit Nederland vind je tegenwoordig niet snel meer, NLhiphop checkte deze.

Vroeger was er de serie van Djax (Djax Break-beatz) waar beatmakers en producers hun ding konden doen. O.a. Seda en Zebulon schotelde je instrumentals en samples voor. De cd van Dj Vandal is is niet speciaal gericht op samplers maar is meer muziekaal en ligt beter in het gehoor. De cd is voor het grootste gedeelte opgenomen op een 4-track recorder, zonder enige vorm van digitale verbetering met alleen de draaitafels.

De cd is in 10 tracks (gedeeltes) gesplitst. De gedeeltes beginnen allemaal met een eigen stijl en staan los van elkaar zonder dat het globale, duister, thema verloren wordt. Zo is Murder Machine rustig en duister met mafia filmquotes erdoorheen terwijl Dutch Palermo begint met een sample uit de RTL-nieuws begintune. De cd bestaat voornamelijk uit wat rustige en oldschool sounds en worden afgewisseld met bekendere nederlandse hiphop beats. Zo hoor je bijvoorbeeld ook Kubus en Delic langskomen. Het ene moment sta je te loungen, het andere moment hoor je een lekkere beat met de dj skills van Dj Quest en Dj Sniper. Aan de cd is te horen dat het door een liefhebber gemaakt is, het zit strak in elkaar en geluidstechnisch is het prima. Geen poppy muziek en beats maar lekker underground met vooral veel dood en verderf. De overgangen tussen de nummers zijn sporadisch wat minder (Tjappies en Mammies) maar over het algemeen erg lekker, al hadden wat meer scratches als overgang de mix wat completer gemaakt. Toch is deze cd zeker een topper, tussen al het rap aanbod is het koel om gewoon eens een lekkere instrumentale mix op te zetten die goed in elkaar zit.

Tracklist:

01. Welcome To The Gemini Lounge
02. Excellent Cadavers
03. Lupara Bianca
04. Pure Rotation
05. Vendetta (feat. dj Quest & dj Sniper)
06. Mourning Lounge
07. Murder Machine
08. Dutch Palermo
09. Gemini Method (feat. Jihad)
10. The Black Hand

Conclusie: Gemini Lounge Music is een hele lekkere instrumentale mixcd die goed in elkaar zit. Verwacht geen bangers maar lekkere beats met scratches en goede thema's. Een aanrader, kopen. De cd kost 8 euro en is te krijgen via geminilounge@hotmail.com.
Door: Marco | Gepubliceerd: 09 Apr 2006 | Gesloten

Reacties
Gepost doorSpirit - maandag 10-04-2006 @ 20:25
dope!
in
© 1998 - 2018 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved