Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Extince Utrecht party review
De enige echte Extince is dit jaar 20 jaar bezig en dat wordt gevierd met een exclusieve tour van drie optredens. Afgelopen vrijdag 17 februari werd de laatste gehouden, NLhiphop was een dag ervoor in Tivoli Utrecht aanwezig. Het voorprogramma voor de drie shows was Jiggy Dje. De finalist van de Grote Prijs en publieksprijswinnaar 2005 wist in Tivoli echter niet te overtuigen.

Of het aan het geluid of publiek lag is niet duidelijk maar men vond het allemaal wel goed en had niet zoveel zin om met Jiggy mee te doen. Wat anders was het toen Dj Code Red Extince op het podium riep. Extince had er zin in en het publiek wat massaal op deze donderdag gekomen was ook. Waar hij vroeger nog wel eens diep in een capuchon verstopt zijn optreden afwerkte was het nu een gezellige show. Het podium was opgevrolijkt met pluche letters en zitplekken. Freestyle man Klopdokter (die binnenkort met zijn eigen cd De Praktijk uit komt) was ook deze keer weer de backup mc.Alsof Ex al die tijd gewoon heeft opgetreden kwamen alle nummers er geroutineerd eruit. Hoewel te zien is dat hij ook wat ouder wordt blijft een optreden gewoon lauwigheid. (Te) jonge meisjes vooraan krijgen aandacht en weten van schrik niet waar ze moeten kijken, Ex kan er om lachen.

Midden in de show komt oud partner in crime Skate The Great om een paar tracks te doen. Mooi om de man weer eens in zijn oude element te zien, de jeugd van tegenwoordig kent hem alleen nog maar van zijn vermakelijk programma Gamekings. Skate kreeg een goed onthaal, Extince en Skate genoten zichtbaar van het gezamelijk optreden. Alle bekende oude en nieuwe tracks kwamen langs, waarvan sommige in de nieuwe remix. Vooral Regelneef is in de nieuwe versie een echte party track, het publiek ging daar het ook het meest op los. Het geluid was op sommige tijden helaas in de zaal niet al te goed, mic's te zacht en stond je teveel bij een box dan plofte je trommelvlies er zowat uit. Het mocht de pret niet drukken, het was vooral een heel gezellig en geslaagd optreden. Biggup Ex!

Foto's van de avond kan je hier bekijken.
Door: Marco | Gepubliceerd: 22 Feb 2006 | Gesloten

Reacties
in
© 1998 - 2020 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved