Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Opgezwolle release party
Druk, drukker...
Opgezwolle presenteerde gister (18 januari) zijn nieuwste cd Eigen Wereld in de hometown Zwolle. Vanuit heel Nederland waren er mensen gekomen om voor de allereerste keer de nieuwe cd te horen. Hedon was al weken van te voren uitverkocht en eenmaal aangekomen stond er een lange rij te wachten op wat komen ging.

Nog geen week hiervoor waren in Utrecht de beelden voor de eerste clip Hoedenplank geschoten, het was dan ook een mooie verassing dat ze op het grote scherm al het resultaat konden laten zien: een lekkere grimey underground clip perfect passend bij de track. Na een luid applaus was het tijd voor het echte werk: Eigen Wereld. Zonder problemen werden tracks als Tunnelvisie, Hoedenplank, Volle Kracht en Made in NL gespitt. Niks geen vergeten teksten, wel wat technische problemen maar die werden opgelost door de beatbox van Rico aangevult met Delic op de scratch. Het resultaat was een paar minuten durend samenspel wat erg lekker klonk. Stickert dropte nog een freestyle en het feest kon door met Jawat, Duvelduvel en Typhoon. Het werd een druk en gezellig feest met oude en nieuwe nummers.



De limited edtie, al gaan er geruchten dat er al wel wat bij worden gedrukt, werd op de avond zelf verkocht en bijna vanzelfsprekend waren deze aan het eind van de avond uitverkocht. De sound van Eigen Wereld is weer anders als Vloeistof, de reacties uit het publiek waren positief al was het wel even wennen voor veel mensen. Delic is muzikaler geworden en gebruikt veel meer melodieuzere instrumenten. De beats zijn tot in de puntjes uitgewerkt en het heeft zijn vruchten afgeworpen. Het resultaat ligt nu in de winkels en als je snel bent heb je nog die gelimiteerde oplage.

Foto's van de avond vind je hier. Als je dit zo rond 20 januari leest dan kan je Eigen Wereld beluisteren in de VPRO luisterpaal.
Door: Marco | Gepubliceerd: 19 Jan 2006 | Gesloten

Reacties
in
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved