Deze site is tegenwoordig een archief over Nederlandse hiphop vroeger en krijgt geen updates meer. Zowel de site als forum zijn te tof geweest om niet online te houden.
Schoensoul release party review
Naast Raymzter zijn wij ook bezig met het maken van oprechte hiphop. Rapper Lauw over het verkeerde beeld dat volgens hem bestaat over hiphop uit Almere.

Shit man, ik ben nu al schor van al het soundchecken en het feest is nog niet eens begonnen.” Laurence, samen met Rauw a.k.a Reckon verantwoordelijk voor het album Schoensoul, zit met rode wangen in een tot backstageruimte omgetoverd kantoor van jongerencentrum Totum te Almere: “ Ik heb er echt zin in! En nu maar wachten tot de zaal een beetje volstroomt'.

Het doel van de twee initiatiefnemers van Schoensoul uit de stad waar het kán is om ‘te laten zien dat er meer is dan Raymzter, DRT en Jerome XL.’ Volgens Lauw is de reputatie van hiphop uit Almere slecht: “ We willen een statement maken met deze plaat. Naast Raymzter, die dope is, zijn wij ook serieus bezig met het maken van oprechte hiphop”.



Terwijl op de achtergrond een Thaiboks klasje met hun oefeningen de maat aan lijkt te geven, loopt de lange waslijst van artiesten als CDL, Ongerept, ’t Kofschip, Medina en Sykes zich backstage voor te bereiden op hun optreden dat over een half uur gaat beginnen. Als de zaal om 21:45 uur vol begint te lopen, begint de avond met het eerste optreden.

Stripe en Realistic hebben de zware taak op zich genomen om het Almeerse publiek warm te laten lopen voor de beats van Reckon. Er wordt lauwtjes gereageerd, al gaan de hoofdjes toch voorzichtig op en neer. Dit komt echter niet omdat de raps van de twee zo goed verstaanbaar zijn. Het geluid is namelijk op zijn zachtst gezegd slecht, jammer.



Het geluidsprobleem mag de pret echter niet drukken: tijdens de optredens van CDL en de crew ’t Kofschip ontstaat in het midden van de zaal een ware pit. Na dit optreden wordt een pauze ingelast. Het publiek krijgt van Keizer en Joon (Ongerept), die de avond hosten, de tijd om even bij te komen op de beats van DJ Krisuprocc.

Na een kwartier bouncen en bier drinken is het de beurt aan Sykes en Medina. Het optreden van de twee MC’s zit strak in elkaar. Ze zijn beter te verstaan dan de acts van eerder op de avond. Vooral de raps van Medina, die helaas niet op de mixtape te horen is, zijn sterk en goed te verstaan. De twee krijgen het met hun gig voor elkaar dat het Almeerse publiek, stugger dan Jan Peter Balkenende, helemaal losgaat.



Op het moment dat de sfeer er dan eindelijk goed in zit, is het de beurt aan rapper Lauw om zijn ding te doen. Met de track ‘Plannen’ krijgt hij de hele zaal plat. De pit, die een uur geleden nog in vijf seconden weer was opgelost, blijft nu het hele optreden aanwezig.

Na optredens van JayTee, Onverwachts en Ongerept loopt het jongerencentrum rond half één langzaam leeg. Backstage zitten Reckon en Lauw één van de laatste biertjes op te drinken: de avond was dope, mensen gingen los en er zijn veel cd’s verkocht!.

Al met al een dope avond, jammer van het geluid maar dat mag op een releaseparty van een debuutalbum. Ik kan niet wachten op het moment dat de heren die verantwoordelijk zijn voor deze ‘oprechte hiphop uit Almere’ meer van zich gaan laten horen.



De mixtape Schoensoul is te koop op: www.schoensoul.nl
Een radioverslag van de avond is ook te horen op Spookradio.

Foto's door Miquel.
Door: Bram | Gepubliceerd: 14 Dec 2005 | Gesloten

Reacties
in
© 1998 - 2024 NLhiphop.nl, Alle rechten voorbehouden - All rights reserved